Zase doma neprohráli, přesto poprvé body ztratili
Klub

Zase doma neprohráli, přesto poprvé body ztratili

Redakce

Po čtyřech výhrách v řadě teprve v pátém domácím utkání junioři ztratili dva mistrovské body za bezgólovou remízu se soupeřem, který více než hodinu hrál o deseti lidech a uprostřed druhého poločasu neproměnil penaltu. Utkání bylo plné osobních soubojů. Plynulých fotbalových akcí diváci neviděli tolik, na kolik si v předchozích vystoupeních juniorky zvykli. Boleslavská juniorka jede v neděli 23. září do Horních Počernic, kde se utká s juniorkou pražské Slavie a doma na Astonce hraje v sobotu 29. září s českobudějovickou juniorkou.

Jasnou gólovou šanci měli Varnsdorfští hned ve 2. minutě, když po Svobodově trestném kopu téměř od rohového praporku Sháněl hlavičkoval z metru do brankáře Šedy. Za dvě minuty z několika málo metrů hlavičkoval Fabián do varnsdorfského brankáře Macháčka.
Dalším nebezpečím pro boleslavskou branku byla Shánělova střela z vápna do Šedovy náruče a především rána bez přípravy Lukáše Macha, který z malého vápna zatřásl břevnem. Tím se uzavřela úvodní desetiminutovka a povolil varnsdorfský elán. Další brzdou mu bylo vyloučení Rezka ve 22. minutě. Nečas vybojoval míč na vlastní polovině a poslal pěkným pasem do útoku Schuberta. Boleslavského útočníka pár kroků před šestnáctkou varnsdorfský stoper podrazil a rozhodčí mu bez velkého otálení ukázal červenou kartu. Nařízený trestný kop z necelých dvaceti metrů narval Sedláček do hráčské zdi.
Ve 29. minutě střela Romana Macha z dálky propadla Šedovými rukavicemi, ale boleslavský brankář naštěstí míč napodruhé zkrotil.

Po přestávce fotbalisté Varnsdorfu neúnavně atakovali boleslavské juniory a snažili se mnohdy i za cenu nedovolených zákroků eliminovat početní oslabení. I tak si boleslavští hráči vypracovali gólové šance.
V úvodní pětiminutovce druhého poločasu nejprve Pára hlavičkoval těsně vedle po Sedláčkově centru a za dvě minuty drzý Schubertův průnik zakončil Vajgl tvrdou střelou přímo do brankáře Macháčka. Kolem šedesáté minuty kopali Boleslavští sérii trestných a rohových kopů, ale varnsdorfského brankáře nikdo nepřekonal. V 64. minutě po Sedláčkově centru byl blízko skórování Vizingr, ale tísněn Vrabcem nepovedlo se mu z malého vápna míč usměrnit do sítě.
V 68. minutě střet Kalíška se Svobodou, který ochotně padl na zem, rozhodčí viděl jako penaltový zákrok. Křemen pokutový kop vysoko přestřelil.
Pár minut před koncem střela varnsdorfského Svobody přinutila brankáře Šedu k pádu, aby bezpečně zachytil míč u pravé tyče, a v poslední minutě utkání po Vajglově centru byl opět Vizingr na malém vápně v gólové šanci, ale v souboji s brankářem Macháčkem se neprosadil. A tak utkání předehrávaného 17. kola ČFL skončilo bezgólovou plichtou.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Pára, Brezinský, Mrvík, Kalíšek – M.Sedláček, Vajgl, Kučera (78. Tomáš Svoboda), Fabián – Nečas (57. Vizingr), Schubert. Dále byli připravení Horák, Dytrt, Gögh a Ehrenberger.

Sestava SK Slovan Varnsdorf: Macháček – Čapek, Rezek, Svojtka, Křemen – Roman Mach (77. Grubhoffer), Milan Svoboda, Vrabec, Sháněl, Jordák (90. Jakubovič) – Lukáš Mach. Dále byli ještě připravení Obajdin, Vavroušek, Fikejz a Doleček.

ŽK: Vajgl, M. Sedláček – Vrabec, Jordák

ČK: Rezek

Rozhodčí: Pešek – Kučka, Aubrecht

Diváků: 205

Nejbližší program juniorky:

Utkání 8. kola ČFL SK Slavia Praha“B“ – FK Mladá Boleslav“B“ se hraje v neděli 23. září od 10,15 hodin na hřišti v Horních Počernicích (autobus s hráči odjíždí z Mladé Boleslavi v 8 hodin).
Utkání 9. kola ČFL FK Mladá Boleslav“B“ – SK Dynamo České Budějovice“B“ se hraje v sobotu 29. září od 10,15 hodin na boleslavském hřišti Astonka.

Fanshop banner