Na středeční předehrávku přijede ambiciózní soupeř
Klub

Na středeční předehrávku přijede ambiciózní soupeř

Redakce

Utkání předehrávaného 17. kola ČFL FK Mladá Boleslav“B“ – SK Slovan Varnsdorf se hraje ve středu 19. září od 16,30 hodin na hřišti boleslavské Astonky. Boleslavští junioři v dosavadních čtyřech domácích zápasech neztratili ani jeden bod a to je vyneslo na třetí příčku mistrovské tabulky. Varnsdorfský klub touží po postupu do II. ligy, ale venku zatím sbíral body jenom za nerozhodné výsledky. Vzájemnou bilanci v předchozím ročníku měli lepší Varnsdorfští.

Před rokem v třetiligovém utkání FK Mladá Boleslav„B“ – SK Slovan Varnsdorf 0:0 měli boleslavští junioři po většinu utkání sice mírnou herní převahu, ale střely Riegela, Ordoše a Ilonga cíl nenašly. Deset minut před koncem odkop varnsdorfského obránce Hyky téměř zapadl za Šedova záda, ale boleslavský gólman stihnul míč vyboxovat na roh. Po jeho rozehrání zachraňoval čisté boleslavské konto na brankové lajně Krátký.
Loňská sestava FK Mladá Boleslav „B“ proti Slovanu Varnsdorf: Šeda – Krátký, Brezinský, Ilongo, Nesvadba (46. Kalíšek) – Brunclík, Ordoš, Riegel, Vajgl (72. M.Sedláček) – Kysela, Mikolanda (78. Murárik).

V jarní odvetě Slovan Varnsdorf porazil FK Mladá Boleslav“B“ 2:0. První gól dával již v 9. minutě L.Mach a druhý přidal ve 29. minutě Zháněl. Boleslavské šance ve druhém poločase nepřinesly ani zmírnění prohry, natož nějaké body.
V letošním dubnu proti Varnsdorfu hrál tým FK Mladá Boleslav“B“ ve složení: Michňa – Pára, Brezinský, Palát, Žáček – Petřivý (57. Kalíšek), Skramužský, Gögh, Vajgl, Hubač (70. Vizingr) – Voborník.

Boleslavští junioři tedy mají v novém mistrovském ročníku co napravovat, když v tom minulém ani jednou nad varnsdorfským protivníkem nevyhráli. Přijede sice s fotbalově vyzrálým týmem, ale s juniorkami ligových klubů to moc neumí, protože se třemi se už o mistrovské body dělil.
SK Slovan Varnsdorf remizoval s béčky v Českých Budějovicích a v Jablonci 0:0 a v Liberci 1:1. Doma ve druhém kole rozdrtil nováčka z Letohradu 5:0, s dalším nováčkem ze Sezimova Ústí vyhrál jen těsně 1:0 a do třetice v konfrontaci s třetiligovým novicem zkolaboval a senzačně s Vlašimí prohrál 0:1. V sedmém kole uplynulou neděli inkasoval v Praze od Slavoje Vyšehrad výprask 1:4, což byla pro Severočechy dosud nejvyšší prohra nového ročníku. Slovan Varnsdorf tak nečekaně klesl na 10. místo ČFL.

Fotbal ve Varnsdorfu letos v létě oslavil stoleté výročí existence. Dárkem mu byl zrekonstruovaný stadion, který má pro fotbal hřiště z přírodním trávníkem i umělým povrchem a pro atletické disciplíny běžecký ovál a příslušné sektory.
Základní osmnáctičlenný kádr SK Slovan Varnsdorf tvoří brankáři Lukáš Macháček, Martin Vaňák, obránci Michal Křemen, Jakub Rezek, Jiří Svojtka, Aleš Vavroušek, Karel Vrabec, záložníci Juraj Jakubovič, Jaroslav Jordák, Roman Mach, Martin Novák, Martin Sháněl, Milan Svoboda, Peter Vaško, útočníci David Fikejz, Ladislav Grubhoffer, Lukáš Mach, Josef Obajdin.
Nováčky jsou Grubhoffer, Svojtka a Vrabec hostující z Jablonce, Rezek hostující ze Slovácka, R. Mach hostující z Hradce Králové, Jordák přišel z Kladna, Novák z České Kamenice a Vavroušek z Rumburku. Navrátilcem je velezkušený forvard Obajdin. Naopak nejmladšími jsou devatenáctiletý Novák a dvacetiletý Vaško.
Varnsdorfské mužstvo v letošním létě převzal trenér Milan Šíp. V předchozí sezóně vedl třetiligový Sokol Ovčáry, který se z ekonomických důvodů vzdal ČFL ve prospěch Letohradu. Šíp ve své hráčské i trenérské kariéře působil i v Mladé Boleslavi.

Fanshop banner