Stejné remízové rozpaky v Boleslavi i Palermu
Klub

Stejné remízové rozpaky v Boleslavi i Palermu

Redakce

Palermská i mladoboleslavská ligová generálka na vzájemný souboj v poháru UEFA dopadla pro obě mužstva stejně. Nedělní remíza 1:1 na domácím hřišti nepotěšila nikoho. Palermo se tímto nerozhodným výsledkem rozešlo s týmem FC Torino a podobně si vedla Mladá Boleslav proti Mostu. Další vzácnou podobností Palerma a Mladé Boleslavi je aktuální umístění na osmých příčkách mistrovských tabulek.

Mladá Boleslav je na 8. místě Gambrinus ligy po šesti odehraných utkáních, z nichž pouze jedno vyhrála, ve třech remizovala a jedno prohrála. Získala tak šest bodů při celkovém skóre 6:7.
Palermo v Serii A odehrálo jen tři utkání – jednou vyhrálo, jednou remizovalo a jednou prohrálo. Je na 8. místě dvacetičlenného pořadí nejvyšší italské soutěže se čtyřmi body.

Jak si Palermo vedlo v dosud sehraných ligových zápasech?

Hned to první překvapivě doma prohrálo s AS Roma 0:2. Palermští inkasovali již ve 3. minutě od Mexese a podruhé ve 27. minutě od Aquilaniho. Proti Římanům hrálo Palermo ve složení: Fontana – Zaccardo, Barzlagi, Rinaudo, Capuano – Tedesco (46. Bresciano), Guana (54. Migliaccio), Simplicio, Jankovic (46. Cavani) - Amauri, Miccoli.

Ve druhém ligovém utkání Palermští jasně přehráli AS Livorno 4:2 na jeho hřišti především střeleckou smrští v prvním poločase. V 10. minutě soupeře načal Rinaudo, ve 23. a 37. dva góly přidal Miccoli a ve 42. minutě kanonádu završil Amauri. Livornští korigovali až po změně stran. Nejprve v 55. minutě Rossini a podruhé v 75. Grandoni překonali Fontanu. Proti Livornu nastoupilo Palermo v sestavě: Fontana – Zaccardo, Barzlagi, Rinaudo, Capuano (13. Pisano) – Diana, Migliaccio, Simplicio, Amauri (86. Jankovic) – Cavani, Miccoli (73. Bresciano).

Ve třetím mistráku Palermo doma remizovalo s FC Torino 1:1. Palermští vedli už od 5. minuty zásluhou Simplicia, když o minutu dříve Miccoli z trestného kopu těsně minul turínskou branku. Šanci na zvýšení zmařil před přestávkou Migliaccio. Turínští vyrovnali v 54. minutě, když se levačkou trefil uruguayský kanonýr Recoba. Potom se palermský Zaccardo dvakrát neprosadil kolem 61. minuty a závěr utkání oba týmy dohrály v poklidu jakoby spokojení s bodovou dělbou. Proti FC Torino hráli palermští v sestavě: Fontana – Zaccardo, Barzagli, Rinaudo, Pisano (27. Bresciano) – Diana, Migliaccio, Simplicio, Amauri – Cavani (80. Jankovic), Miccoli (71. Brienza).

Fanshop banner