Boleslav opět doma ztratila, přestože Rajnoch dvakrát skóroval
Klub

Boleslav opět doma ztratila, přestože Rajnoch dvakrát skóroval

Redakce

Boleslavští ztratili další domácí body se soupeřem, který na ni vyrukoval velmi nepříjemným a bolestivým herním stylem. Mostečtí důsledně pokryli tvůrce boleslavské hry Matějovského a i za cenu častých faulů důrazně napadali protihráče ve středu pole a drolili boleslavské ofenzivní snahy v samotném zárodku. Vývoj utkání ovlivnil brzký mostecký gól, který dal již v 7. minutě Pilař. Ještě před přestávkou sice Rajnoch vyrovnal, ale ve druhém poločase už se na nerozhodném skóre nic nezměnilo. Druhý Rajnochův gól v závěru utkání rozhodčí neuznali kvůli ofsajdu.

Už ve 3. minutě skončil míč v boleslavské síti, když rychlou mosteckou akci po levém křídle zakončil nejlepší střelec Gambrinus ligy Toleski, ale rozhodčí gól neuznali kvůli ofsajdu. Mostecké varování nevzali boleslavští fotbalisté vážně a trest přišel za čtyři minuty.
Obránce Hrdlička podrazil da Silvu, viděl první žlutou kartu zápasu a mostecký Pilař se postavil k trestnému kopu nedaleko rohu trestného území. Falšovanou střelou zaskočil brankáře Millera, kterému nešťastně zakryl výhled Rolko. Boleslavský obránce míč však hlavou netrefil a ten kolem zkoprnělého boleslavského brankáře zapadl k pravé tyči – 0:1.
V 8. minutě mohlo být podobným stylem vyrovnáno, ale trestný kop Poláčka mostecký Svoboda nadvakrát zkrotil. Boleslavští se vrhli do útočení. Poláčkův roh hlavičkoval Kopic těsně vedle, Mendyho přízemní centr nestihli před brankou Kysela s Poláčkem a po kombinaci Poláčka s Matějovským pálil z hranice šestnáctky Kysela mimo.
Mostečtí zahrozili da Silvou, se kterým měl Hrdlička spousty práce, ale ve 14. minutě mu včas míč ukopl, byť za cenu rohu. Mostečtí hráli ve středu pole velmi aktivně, napadali boleslavskou rozehrávku v jejím zárodku a pečlivě si hleděli především Matějovského, kterému nenechávali prostor k manévrování.

Ve 31. minutě po Holubově centru vyrovnal placírkou z malého vápna Rajnoch – 1:1. Mostečtí po dvou minutách odpověděli průnikem Oboya do boleslavského vápna, ale Kopic mu vzal míč a Rajnoch ho odpálil daleko od branky. Před koncem poločasu poslal Matějovský obloučkem za mostecké obránce do šance Kyselu, ale ten sám před brankářem ukvapenou střelou branku netrefil.

Po změně stran trvalo Boleslavi několik minut, než se dostala na mosteckou polovinu hřiště. Matějovský dokonce přihrál na nohu protihráče a vzápětí musel Toleskiho za cenu žlutého napomenutí faulovat, aby se nerozběhl na Millerovu branku.
Ve 49. minutě připravil Matějovský palebnou pozici Holubovi, ten však mířil mimo pravý horní vingl Svobodovy branky. V 62. minutě první kontakt s míčem náhradníka Táborského zaváněl gólem. Po Hrdličkově centru povedeně hlavičkoval, ale Svoboda míč vyrazil na roh. V následující minutě Hrdlička přestřelil z trestného kopu. Při dalším útoku byl u Kalinovy kolmice dříve mostecký brankář než Kysela. V 69. minutě po Kyselově přihrávce hlavou pálil Kalina bez přípravy vedle.
V 74. minutě téměř z půlky hřiště poslal Kopic míč k vlastní brance. Miller u něho naštěstí byl o chvilku dříve, než makedonský rychlík Toleski.

Závěrečná čtvrthodinka byla charakterizována obrovským boleslavským tlakem. V 75. minutě po trestném kopu Matějovského nastřelil Rolko z voleje dobře postaveného mosteckého brankáře.
V 77. minutě předvedli boleslavští perfektní akci. Z rohu nakrátko rozehraném si Táborský nejprve narazil s Matějovským, potom odcentroval ke vzdálenější tyči na Rolka, jenž hlavou vrátil před branku, kde Rajnoch hlavičkoval do mostecké sítě. Rozhodčí však gól neuznali kvůli ofsajdu.
S blížícím se koncem utkání přibývalo nedovolených mosteckých zákroků, což vyvrcholilo vyloučením Bogdanova po druhé žluté kartě. Poslední šanci na vítězný gól měl ve třetí minutě nastavení Sedláček, jeho hlavičku po Matějovského centru však Svoboda zázračně vytlačil z pod břevna na roh.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Brunclík (80. Sedláček), Kopic, Rolko, Hrdlička – Mendy, Matějovský, Rajnoch, Poláček (57. Kalina) – Kysela, Holub (61. Táborský). Dále byli ještě připraveni Voříšek, Řezníček, Vaněček a brankář Pižanowski.

FK Siad Most: Svoboda – Prášil, Procházka, Hainault, Škoda – Da Silva, Schut, Pilař, Trubila (42. Bogdanov) – Oboya (78. Philipakos), Toleski (89. Webster).

Góly: 31. Rajnoch – 7. Pilař

ŽK: Hrdlička, Matějovský, Brunclík – Pilař, da Silva, Toleski, Škoda, Prášil, Philipakos, Bogdanov

ČK: Bogdanov

Rozhodčí: Jílek – Pelikán, Dobrovolný

Diváci: 4720
Fanshop banner