Pecka dosáhl hattricku, ale jen v přáteláku
Klub

Pecka dosáhl hattricku, ale jen v přáteláku

Redakce

Nejlepší střelec Gambrinus ligy v minulém ročníku Luboš Pecka jako kmenový hráč FK Mladá Boleslav odešel v létě na hostování do druholigového německého klubu Alemannia Aachen. V jeho dresu dosud nastřílel čtyři góly, ale ani jeden v mistrovském utkání. Prosadil se pouze v přípravných duelech se soupeři z nižších soutěží. Premiérově v červenci proti FC Germania Dürwiss a hattrickem v září proti SV Nijswiller. Na ligovou trefu stále čeká.

Luboš Pecka se poprvé trefil hned ve svém prvním startu za aachenský tým 14. července proti FC Germania Dürwiss. Na jasné výhře 8:1 se podílel jedním gólem, když zvyšoval deset minut před závěrečným hvizdem na 6:1.
Další góly dal až při zářijové reprezentační přestávce, která se v Německu na rozdíl od Česka týkala i druhé ligy. Mužstvo Alemannia Aachen sehrálo dvě přátelská utkání na hřištích soupeřů. Nejprve v pátek 7. září porazilo SV Nijswiller 13:0 (6:0) a nejčastěji střílejícím aachenským hráčem byl Luboš Pecka, který odehrál celé utkání. Dal 3 góly (v 10.min. na 2:0, v 60. min. na 10:0 a v poslední minutě na konečných 13:0), další přidali Ebbers 2, Kolev 2, Milchraum 2, Nemeth 2, Polenz a Reghecampf. Druhé utkání Aachen vyhrál v úterý 11. září nad týmem Nat. Bundeswehr 4:0 (1:0), ve kterém Pecka hrál jenom první poločas a střelecky se neprosadil. Góly dávali Ebbers, Milchraum, Polenz a Kolev.

Fanshop banner