Boleslav hostí tým s nejlepším ligovým střelcem
Klub

Boleslav hostí tým s nejlepším ligovým střelcem

Redakce

Utkání 6. kola I. Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – FK Siad Most se hraje v neděli 16. září od 17 hodin na boleslavském městském stadionu. Pro nového boleslavského trenéra Zdeňka Ščasného to bude premiéra na boleslavské lavičce v ligovém střetnutí a pro boleslavské fotbalisty poslední prověrka formy před vstupem do I. kola poháru UEFA, které rozehrají o čtyři dny později proti italskému Palermu.

Do Mladé Boleslavi přijíždí z Mostu tým z předposledního místa aktuální ligové tabulky, který však v pěti sehraných ligových kolech nastřílel soupeřům devět gólů, což je spolu se Slavií Praha a Viktorií Žižkov druhý nejlepší počinek za jasně nejproduktivnější čtrnáctigólovou ofenzívou Baníku Ostrava.
Mostecký útočník a moldavský reprezentant Goce Toleski je s pěti góly na čele pořadí ligových kanonýrů spolu s ostravským Robertem Zeherem.
Boleslavský nejlepší střelec současnosti Jan Kysela je v ligové statistice jeden z dvanácti fotbalistů, kteří se dosud trefili dvakrát. Po jednom ligovém gólu dali boleslavští Radim Holub, Jan Rajnoch, Adrian Rolko a mostečtí Tomáš Pilař, Ondřej Prášil, Jan Procházka a Byron Webster.

V předchozích pěti ligových zápasech Mladá Boleslav vyhrála jenom jednou a boleslavská fotbalová veřejnost očekává v duelu s Mostem plný bodový zisk a slibované zlepšení herního projevu, jak při komentování čerstvé trenérské rošády slíbil president FK Mladá Boleslav Josef Dufek.
„Vím moc dobře, že boleslavský divák je hodně naladěn na vítěznou notu a mužstvo na domácím hřišti vždy předvádělo útočný fotbal a na to chci společně s hráči navázat,“ prohlásil nový trenér Zdeněk Ščasný, který při trénincích v dvoutýdenní reprezentační pauze boleslavské hráče chválil za pracovitost a zjevnou touhu napravit nepovedený vstup do ligy.

 

Experti citovaní na www.eFotbal.cz považují Mladou Boleslav v souboji s Mostem za favorita. Shodli se na tom Josef Csaplár, Vítězslav Lavička, Ivan Hašek, Vladimír Táborský, Luděk Zajíc a Radoslav Látal. „Domácí v pohodě vyhrají,“ uvedl Látal.
O výhře Mladé Boleslavi nad Mostem jsou přesvědčení i profesionální specialisté na fotbalové sázení. Nejméně boleslavské výhře věřili bookmakeři sázkové kanceláře Chance čtvrteční kursovou nabídkou 1,44 – 3,90 – 6,30. Další namátkou vybrané sázkové kanceláře nabízely jenom málo odlišné kursy. Bwin. com 1,45 – 3,75 – 6,50; Tipsport 1,48 – 3,70 – 6,00; Fortuna 1,5 – 3,3 – 5,46 a Unibet. com 1,55 - 3,60 - 6,00 .

Fanshop banner