Boleslav doma s Mostem neprohrává
Klub

Boleslav doma s Mostem neprohrává

Redakce

Utkání 6. kola I. Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FK Siad Most se hraje v neděli 16. září od 17 hodin na boleslavském městském stadionu. Střetnou se týmy jejichž prvoligová vzájemná bilance je gólově skromná a poměrně dost vyrovnaná. A drží si domácí neporazitelnost. Mladá Boleslav s Mostem doma ještě neztratila ani jeden prvoligový bod. Zároveň však ve všech zápasech bez rozdílu konečného výsledku platilo, že se bojovalo o body od první až do poslední minuty.

V české elitní fotbalové společnosti je Mladá Boleslav od roku 2004 a Most se přidal o rok později. V dosavadních čtyřech vzájemných střetnutích Mladá Boleslav vyhrála dvakrát, Most zvítězil jednou a poslední duel v letošní jarní sezóně skončil remízou, která vyřadila Mladou Boleslav z boje o titul. Most vedl gólem Prášila po Mendyho akci, za Boleslav vyrovnal Kysela.
V posledním a dosud jediném remízovém střetu vypadala sestava FK Mladá Boleslav z vůle trenéra Uhrina takto: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát - Brunclík (46. Dittrich), Matějovský, Abrahama, Poláček (86. Holub) - Pecka (84. Sedláček), Kysela.
Tým FK Siad Most na jaře nastoupil pod vedením Ščasného ve složení: Vaniak - Suchý, Procházka, Krejčí, Trubila - Prášil, Vozábal (56. Boutasgount), Škoda, Gašparík (59. Zbončák) - Brzezina (74. Štípek), Mendy.

Vzájemná ligová bilance Mladé Boleslavi s Mostem:

Podzim 2005 MB – Most 1:0 (Palát)
Jaro 2006 Most – MB 1:0 (Pikl)
Podzim 2006 MB – Most 2:1 (Rajnoch, Pecka – Gašparík)
Jaro 2007 Most – MB 1:1 (Prášil – Kysela)

Mosteckou hráčskou kabinu v letošním létě provětral průvan nezvykle četných odchodů a příchodů.
Z FK Siad Most odešli Tomáš Pešír do skotského Livingston FC (hostování), Martin Vozábal do SK Dynamo České Budějovice (přestup), Martin Vaniak do SK Slavia Praha (přestup), Michal Macek do irského Saint Patrick FC (hostování), Michal Gašparík do FK Teplice (přestup), Jiří Krejčí ukončil hostování z FK Jablonec a Jiří Jeslínek ukončil hostování z AC Sparta Praha.
Naopak z hostování v FK Chmel Blšany se do Mostu vrátili Ladislav Jamrich, Andrei Da Silva, Tomáš Pilař, Jiří Jedinák, Ezequiel Rosendo, Martin Svoboda, Lubomir Bogdanov, Petr Loos a Gary Tavars. Do FK Siad Most čerstvě přestoupili Lupce Acevski z Preston Lions SC, Peter Philipakos z Ethnikos Piraeus, Byron Webster z York City FC, Cristiano Thomas z Vác FC a Goce Toleski z Wacker Burghausen.
Ke změnám patří také trenérské střídání. Dosavadní kouč Zdeněk Ščasný po půldruhém roce z vlastní vůle skončil a vedením ligového týmu šéfové klubu pověřili Roberta Žáka, jenž pracoval u mostecké mládeže. Ten si ke spolupráci na post asistenta přizval Františka Kopače, v předchozí sezóně Kotrbova asistenta v sestoupivší Marile Příbram.

Mostecký prvoligový kádr tvoří směsice třinácti národností. Spolu s českými fotbalisty v kabině sedí slovenský obránce Martin Suchý, australský brankář Lupce Acevski, rodák z kanadského Montrealu stoper André Hainault, tři francouzští hráči Gary Tavars, Vincent Mendy a Abdelhak Boutasgount, dva brazilští fotbalisté Cristiano Thomas a Andrei da Silva, anglický obránce Byron Webster, bulharský záložník Lubomir Bogdanov, argentinský středopolař Ezaquiel Horacio Rosendo, běloruský tvůrce hry Vitali Trubila, jenž před příchodem do Mostu hrával v Dynamu Brest a Dynamu Minsk, keňský útočník Patrik Oboya, řecký rodák s americkým pasem Peter Philipakos, který hrál za řeckou jednadvacetiletou reprezentaci, makedonský kanonýr Goce Toleski, jenž reprezentoval Makedonii v patnácti zápasech, než odešel do druholigového německého SW Wacker Burghausen, ale když přestoupil do Mostu a nastřílel v jeho dresu pět ligových gólů, byl opět nominován pro utkání evropské kvalifikace proti Rusku a Estonsku v uplynulém týdnu.

Kolik cizinců může Most poslat proti Mladé Boleslavi v mistrovském utkání? Třeba i jedenáct, pokud budou z členských zemí Evropské unie. Ze států mimo Evropskou unii (například Austrálie, Bělorusko, Makedonie, Brazilie, Argentina, Keňa) však jenom tři. I na to musí mostečtí trenéři myslet při nasazování hráčů do hry.
Fanshop banner