Boleslavské hřiště bude hostit dorostenecké EURO 2008
Klub

Boleslavské hřiště bude hostit dorostenecké EURO 2008

Redakce

Mistrovství Evropy devatenáctiletých reprezentačních družstev ve dnech od 14. do 26. července 2008 se koná v Česku. Utkání se budou hrát na šesti hřištích v Mladé Boleslavi, Liberci, Jablonci nad Nisou, Plzni, Příbrami a na pražské Viktorii Žižkov. Předsedou organizačního štábu EURO 2008 hráčů do 19 let je generální sekretář ČMFS Rudolf Baťa. Na základě rozhodnutí výkonného výboru ČMFS z úterý 11. září to zveřejnil oficiální web Českomoravského fotbalového svazu.

Pro město Mladá Boleslav to bude mimořádná událost. Vrcholné turnaje této věkové kategorii jsou cílem nejen diváků, ale také fotbalových expertů a žurnalistů z celého kontinentu a běžně je do svého programu zařazuje Eurosport.

„Považuji to za další veřejné zhodnocení investic, které město Mladá Boleslav do areálu stadionu dalo a samozřejmě za potvrzení prestiže a úrovně boleslavského fotbalového klubu v rámci Česka i Evropy,“ prohlásil president FK Mladá Boleslav Josef Dufek a dodal, že pro město je to popud k brzkému dokončení rozpracovaných investic v areálu městského stadionu. „Mám tím na mysli dostavění především velína a přístupových ploch.“
Pro představitele města je konání prestižního fotbalového turnaje evropské úrovně motivací, aby oživili jednání a provedli příslušné kroky s cílem vystavět severní tribunu, protože při mezinárodních a mezistátních utkáních, která se dosud v Mladé Boleslavi konala, se členové dozorčích orgánů UEFA nad chybějí tribunou pozastavovali a možnost nekontrolovatelného sledování s případným ohrožením dění na hrací ploše kritizovali.
Fanshop banner