Trenér Ščasný dopřál mužstvu volný víkend
Klub

Trenér Ščasný dopřál mužstvu volný víkend

Redakce

Dva volné dny v jednom kuse a ještě k tomu víkendové, to uprostřed mistrovské sezóny boleslavští fotbalisté dlouho neměli a hned tak mít nebudou. „To určitě ne,“ přitakal nový trenér Zdeněk Ščasný, který svým svěřencům dopřál výjimečně celý volný víkend uprostřed reprezentační pauzy Gambrinus ligy. Před tím je však pořádně prohnal ve dvou pátečních trénincích.

Pátek 7. září před volným víkendem hráči absolvovali dvoufázové zatížení. Dopolední trénink byl celý s míčem a fotbalisté si ve svižném tempu procvičili střelbu i hru na dvě branky.

Odpoledne část hráčského kádru byla v posilovně s kondičním trenérem Jiřím Rybou, ale většina trénovala na hlavní travnaté ploše v areálu městského stadionu. Nejprve pod dohledem asistenta Petra Čuhela dynamickými cviky posilovali odrazovou sílu, vyslechli taktické pokyny a připomínky od šéftrenéra Zdeňka Ščasného, načež se po chvilkovém bagu věnovali nácviku ofenzivní herní kombinace počínající na půlící čáře a končící střelbou z hranice šestnáctky.

Na dvě branky na polovině hřiště proti sobě hrála dvě družstva o devíti lidech už bez dvou kolumbijských fotbalistů, kteří po pátečním dopoledním tréninku ukončili testování v boleslavském klubu, aniž by trenéry zaujali tak, že by zatoužili po jejich angažování.

S růžovými rozlišovacími převleky hrála sestava Miller, Mendy, Voříšek, Kopic, Brunclík, Rajnoch, Táborský, Holub, Poláček. V modrých mikinách spolu hráli Pižanowski, Rolko, Hrdlička, Kalina, Matějovský, Sedláček, Vaněček, Kysela, Čuhel. Ve vyrovnaném utkání byli růžoví přesnější ve střelbě a vyhráli 3:1.

Trenér Zdeněk Ščasný po vyhraném pohárovém utkání v Libiši a čtyřech trénincích naznačil, že zatím u něho převládají pozitivní dojmy z práce s boleslavskými fotbalisty, ale hned dodal, že o spokojenosti nemůže být řeč, dokud se nedostaví toužené výsledky. To znamená vítězství v mistrovských zápasech Gambrinus ligy. Nejbližší je v neděli 16. září proti mužstvu SIAD Most, předchozím působišti dnešního boleslavského kouče.

Fanshop banner