Riegel byl za necelý rok podruhé operován
Klub

Riegel byl za necelý rok podruhé operován

Redakce

Na marodce jsou v současnosti čtyři fotbalisté: Václav Procházka, Jaroslav Dittrich, František Ševinský, Jan Riegel. Nejblíže k návratu na hřiště má nejmladší z nich, čili obránce Procházka, který si doléčuje zranění chodidla, s nímž do Mladé Boleslavi přestoupil v závěru srpna z Plzně. Dittrichovi a Ševinskému operovali kolena v letošním létě a k fotbalu se vrátí až po důkladné rehabilitaci. Riegel podstoupil již druhou operaci za necelých rok.

Václav Procházka je v péči odborníků, kteří mu nasadili intenzivní léčbu zánětu šlachy chodidla. Podle optimistické prognózy by se měl bolestivých obtíží zbavit v současné ligové pauze a k utkání s Mostem i proti Palermu by měl být fit. "Vypadá to dobře, ale nerad bych to uspěchal," prohlásil o bolavé noze ve středu v dějišti pohárového utkání, kterému přihlížel jako divák.

Smolař Jan Riegel si poranil přední křížový vaz levého kolena v loňském říjnu. Ve středu 8. listopadu 2006 podstoupil první operaci, v pátek 31. srpna 2007 druhou operaci. Při té první mu chirurgové provedli plastiku křížového vazu a letos mu artroskopickým zákrokem vylepšovali hybnost kloubu a uvolňovali čéšku. „Měsíc bude v domácím ošetřování a potom zahájí novou fázi rehabilitace,“ uvedl klubový lékař Miroslav Sinkule.

V domácím ošetřování je zatím také František Ševinský, kterému plastiku křížového vazu dělali nedávno po zranění z prvního mistrovského utkání nové sezóny. Podobnou operaci prodělal v červnu i Jaroslav Dittrich, který v rekonvalescenci pokročil tak zdařile, že již opatrně vyklusává po fotbalovém hřišti, ale zatím bez kopání do míče. „Ševinský s Dittrichem mi dělají radost,“ pochválil průběh léčby těchto dvou jmenovaných fotbalistů Miroslav Sinkule.

Fanshop banner