Postup v poháru ČMFS byl jasný už po prvním poločase
Klub

Postup v poháru ČMFS byl jasný už po prvním poločase

Redakce

Fotbalisté Mladé Boleslavi nepřipustili překvapení a o předpokládaném postupu do 3. kola poháru ČMFS rozhodli již v prvním poločase, kdy diviznímu soupeři nastříleli v pohodě pět gólů. Po většinu utkání měli jasně navrch ve všech herních činnostech, přestože občas pustili soupeře na dostřel Pižanowského branky. Ve 3. kole poháru ĆMFS, jehož oficiálním termínem je středa 26. září, na FK Mladá Boleslav čeká třetiligový Kolín, který ve druhém kole vyřadil divizní Dobrovici těsným vítězstvím 2:1.

První šanci měl ve 2. minutě Mendy po Hrdličkově akci, ale minul branku. Po čtvrthodině hry, ve které Libiš nevyužila výhody trestného kopu a na druhé straně Kalina zahodil jasnou gólovou šanci, získala Boleslav vedení. A po první povedené ráně se s góly roztrhl pytel.

Tak šly gólové momenty:
16. minuta - po rohu hlavou skóroval Rajnoch – 0:1.
22. minuta - Kalina šel sám na brankáře, nastřelil jej a teprve opakovanou ranou dostal míč do sítě – 0:2.
24. minuty - Kyselův gól neuznali rozhodčí kvůli ofsajdu.
29. minuta - po narážečce s Matějovským přehodil brankáře Kysela – 0:3.
32. minuta - Holub – 0:4.
33. minuta - Holub – 0:5.
Ve 41. minutě nejnebezpečnějšího libišského útočníka Žáka ve vápně podrazil Hrdlička, rozhodčí nařídil penaltu a boleslavského beka napomenul žlutou kartu. Pokutový kop s přehledem proměnil libišský kapitán Pochman – 1:5.

V úvodu druhého poločasu domácí zahrozili rychlým brejkem Žáka, ale ten ve finále akce na Pižanowského nevyzrál. V 57. minutě Žák z úhlu trefil pravou tyč boleslavské branky. V závěrečné čtvrthodině se neprosadil Rajnoch po Mendyho akci a centru z pravého křídla, ani po rohovém kopu hlavou. Po Voříškově centru hlavičkoval Kysela těsně nad branku. Dvě minuty před koncem neuznali rozhodčí Mendymu gól kvůli ofsajdu, který však nebyl.

"Dobře, že jsme se zbytečně nenervovali a dali brzo gól," pochvaloval si průběh pohárového duelu Tomáš Sedláček. "Rozhodlo, že jsme dali rychle první gól a za chvíli přidali další," dodal Radim Holub viditelně spokojený s faktem, že dal dva góly. Boleslavští hráči se shodli, že kdyby otálením s góly diviznímu soupeři naznačili naději na úspěch, hodně nepříjemně by kousal.

Sestava FK Mladá Boleslav: Pižanowski – Sedláček (46. Voříšek), Rolko, Kopic, Hrdlička (61. Brunclík) – Mendy, Rajnoch, Matějovský, Kalina – Kysela, Holub (46. Táborský). Připraveni ještě byli Fabián, Vaněček, Řezníček a Šeda.

Sestava Sokol Libiš: Šídlo – Schick (46. Válek), Trojan, Kabyl, Kramer (65. Vinař) – Kucler, Pochman, Bohdal (46. Pospíšil), Jirásek – Kalabiška, Žák

Góly: Pochman – 16. Rajnoch, 22. Kalina, 29. Kysela, 32. a 33. Holub

ŽK: Hrdlička

Rozhodčí:Jílek – Ubias, Douda

Diváků: 450
Fanshop banner