Na úterním tréninku byl nový trenér a dva kolumbijští fotbalisté
Klub

Na úterním tréninku byl nový trenér a dva kolumbijští fotbalisté

Redakce

Boleslavské mužstvo má za sebou první trénink s trenérem Zdeňkem Ščasným. Ten se svými novými svěřenci vyběhl na boleslavský trávník v úterý 4. srpna dvě hodiny po svém oficiálním představení na tiskové konferenci. S výjimkou dlouhodobých marodů nikdo na tréninku ze současného hráčského kádru nechyběl. A tak se můžou všichni společně s elánem pustit do vylepšování herního projevu, jehož letní podoba se vedení klubu nezamlouvala a byla podle presidenta Dufka hlavní příčinou trenérské rošády.

Úterní rozcvičku vedli střídavě asistenti hlavního trenéra Petr Čuhel a Jiří Ryba. Také Marek Juska si hleděl práce s brankáři jako obvykle. Hráči si krátce procvičili střelbu a většinu tréninkového času hráli fotbal na dvě branky, neboť následující den je čeká utkání 2. kola tuzemského poháru ČMFS v Libiši.
Na úterním tréninku nebyl trenér Ščasný jediným novicem. V hloučku hráčů totiž pobíhali dva s dosud neznámými tvářemi. „Jsou to Kolumbijci, kteří se nevešli do kádru francouzského ligového týmu AS Saint-Etienne,“ prozradil sportovní ředitel Zdeněk Kudela. Dvaadvacetiletý Hernandes Alechandro a šestadvacetiletý Giovani Moremo přijeli do Mladé Boleslavi na týdenní testování. „Budou trénovat s ligovým mužstvem a po týdnu se rozhodneme, zda o jejich angažování má smysl uvažovat,“ prohlásil president Josef Dufek.

Fanshop banner