President Dufek vidí chyby nejen v trenérovi, ale také v hráčích
Klub

President Dufek vidí chyby nejen v trenérovi, ale také v hráčích

Redakce

V souvislosti s výměnou trenéra na lavičce boleslavského prvoligového týmu president FK Mladá Boleslav Josef Dufek veřejně poděkoval za dosavadní práci odvolanému kouči Zajícovi a vyjádřil přesvědčení, že s jeho nástupcem Ščasným začnou hráči předvádět atraktivnější fotbal. Boleslavské fotbalisty veřejně pokáral, že uplynulých pěti ligových kolech neodevzdávali na hřišti všechno, co v nich je.

President fotbalového klubu Josef Dufek před novináři zdůraznil, že sportovní cíle Mladé Boleslavi zůstávají stejné: „Zatím je odehraných pouze pět kol a nadále pro tento soutěžní ročník platí, že chceme uspět v Gambrinus lize i v českém poháru ČMFS, protože chceme hrát v evropských pohárech i v příští sezóně. Ale také chceme lidi bavit fotbalem. Máme takovou kvalitu kádru, že od hráčů požadujeme větší atraktivitu hry, než dosud předváděli a proto si i oni musí sáhnout do svědomí.“
Co řekl klubový president Dufek na adresu hráčů při tiskové konferenci, zopakoval také při odpoledním setkání s mužstvem, když jim představoval nového trenéra.

Před novináři nezapomněl ocenit Zajícovu krátkou činnost u mužstva. „Využívám této příležitosti veřejně poděkovat trenéru Zajícovi za práci, kterou odvedl, i když spolupráce nedopadla dobře. Uvědomujeme si, že na některých ztracených mistrovských bodech měli podíl chybující rozhodčí. Vždyť z prvních čtyř ligových kol byli dva rozhodčí potrestáni za neuznané boleslavské góly v zápasech s Viktorii Žižkov a Jabloncem. Ovšem rozhodujícím parametrem pro změnu trenéra byl fakt, že chceme předvádět atraktivnější fotbal než dosud,“ prohlásil Dufek.

O Zajícově odvolání vedení klubu rozhodlo přesto, že v posledních třech mistrácích mužstvo pod jeho vedením neprohrálo. I tak však zůstala krátká bilance Luďka Zajíce nevalná. Boleslavské mužstvo vedl od letošního června v devíti přípravných a v pěti mistrovských zápasech. Dosáhl s ním čtyř vítězství, pěti remíz a pěti porážek.

Fanshop banner