Ščasný střídá Zajíce
Klub

Ščasný střídá Zajíce

Redakce

Ve středečním utkání 2. kola poháru ČMFS povede FK Mladá Boleslav nový trenér Zdeněk Ščasný. Vystřídá na lavičce Luďka Zajíce, jenž ligovému týmu šéfoval necelé čtyři měsíce. O změně rozhodlo představenstvo fotbalového klubu v prvním zářijovém pondělí a v úterý 4. září již nový trenér vedl trénink boleslavského týmu. Přičiněním reprezentační přestávky má Ščasný nyní dva týdny na přípravu mužstva před šestým ligovým kolem a jenom o pár dní více na přípravu k prvnímu duelu v poháru UEFA.

Zdeněk Ščasný, který na počátku letošního srpna oslavil padesátiny, má za sebou bohatou hráčskou i trenérskou kariéru. Momentálně byl bez angažmá a fotbalová veřejnost jej vnímal jako spolukomentátora České televize přímých televizních přenosů z utkání Gambrinus ligy.
Jako hráč tuzemskou ligu hrával za pražské kluby Duklu, Spartu a Bohemians. Nastoupil ke čtyřem reprezentačním startům a dva roky kopal za kyperský klub Anegennisis Dherinia.
Trénovat začal v roce 1993 v Roudnici nad Labem, potom působil v Blšanech a Ústí nad Labem. V roce 1996 nastoupil jako asistent Josefa Chovance ve Spartě Praha a od ledna 1998, když Chovanec převzal reprezentační mužstvo, se stal hlavním trenérem. Se Spartou získal dva mistrovské tituly (1998 a 1999), ale v létě 1999 v nejslavnějším českém klubu skončil. Převzal Viktorii Žižkov, kde působil tři mistrovské ročníky a dovedl ji ke třetí ligové příčce. Zahraniční angažmá si vyzkoušel v nejvyšších soutěžích na Kypru v OFI Kréta a v Řecku v Panathinaikos Atény.
Ščasného posledním působištěm byl prvoligový Siad Most, kde v prosinci 2005 převzal mužstvo po Přemyslu Bičovském. V Mostu po půldruhém roce skončil v letošním létě. Před zahájením mistrovského ročníku 2007/08 byl jedním z kandidátů na uvolněný trenérský post v FK Mladá Boleslav po Dušanu Uhrinovi ml., ale vedení klubu dalo přednost Zajícovi. Právě po něm Ščasný mužstvo převzal v úterý 4. září.

Fanshop banner