Matějovský, Miller, Poláček a Holub pozdravili školáky
Klub

Matějovský, Miller, Poláček a Holub pozdravili školáky

Redakce

Školní rok v pondělí 3. září začal také pro děti speciálních tříd boleslavské sportovní akademie při 9. základní škole zvané Pastelka. Letos se to týkalo už dvou tříd, po loňské premiéře se přidali další talentovaní fotbalisté a basketbalistky, což jsou dva sporty, na které je speciální sportovní výchova zaměřená. Děti se učí podle standardních školních osnov, mají však rozšířenou sportovní výchovu, přičemž specializované tréninky absolvují až odpoledne po běžných školních hodinách.

Podobně jako loňského září i tentokrát přišli hráči prvoligového týmu FK Mladá Boleslav zpestřit dětem slavnostní chvíli zahájení nového školního roku. Do tříd plných dětí a jejich rodičů se sotva vešli. Ve slušivých společenských oblecích přišli Marek Matějovský, Miroslav Miller, Tomáš Poláček a Radim Holub.
Nejprve zašli do třídy prvňáčků, přesněji do I.A třídy učitelky Jany Kouřilové. „Přišli jsme vás podpořit a popřát, aby se vám ve škole líbilo,“ řekl dětem Marek Matějovský za celou čtveřici fotbalistů.
Také president fotbalového klubu Josef Dufek dětem popřál hodně úspěchů a slíbil, že se za nimi v průběhu školního roku přijde s fotbalisty určitě ještě podívat.
Potom fotbalová delegace zamířila do II.A třídy učitelky Jitky Pabištové. Ředitel školy Karel Hochmal do třídy pouštěl fotbalisty jednotlivě, aniž by je představoval jménem a dětí se ptal, zda přicházejícího znají. V improvizovaném testu školáci uspěli, neboť nezaváhali u nikoho ze čtveřice a tak třídou postupně sborově zněla jména Matějovského, Millera, Poláčka a Holuba.
V obou třídách se fotbalisté se školáky vyfotografovali a rozdali jim dárkové balíčky se suvenýry FK Mladá Boleslav. A potom už mohl začít běžný školní režim.

Fanshop banner