Boleslav ze smůlovatého zápasu má jenom bod
Klub

Boleslav ze smůlovatého zápasu má jenom bod

Redakce

Před utkáním pátého ligového kola soupeře dělil jeden bod. Po utkání se na tom nic nezměnilo, i když Mladá Boleslav byla od tříbodového zisku jenom několik vteřin. Přestože i Budějovičtí měli v průběhu utkání jasné gólové šance k rozhodnutí, tak ztráta výhry v samém závěru čtyřminutového nastavení byla pro Boleslavské krutá. „Když ve třiadevadesáté minutě vedeme, tak to musíme udržet a ztratit dva body v takové situaci, je velká škoda,“ povzdechl si po utkání Tomáš Sedláček. Vyjádřil tak pocity celé kabiny ze smůlovatého střetnutí.

Budějovičtí vtrhli do zápasu viditelně s větším zapálením než Boleslavští. Ataky soupeře úspěšně odvraceli střídavě Kopic, Rolko a Miller. Po deseti minutách se hra vyrovnala. V 17. minutě získala Mladá Boleslav rohový kop po spolupráci trojice Matějovský, Poláček, Kysela, ale exboleslavský brankář Kučera v budějovické brance nebezpečí zvládl.
V 19. minutě z pravé strany odcentroval budějovický bek Plocek do malého vápna, kde si v pádu hlavičkující Voříšek dal vlastní gól – 1:0. Za tři minuty mohlo být znovu zle, ale Jungra startujícího za zády boleslavských stoperů do brejku zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu. Ve 26. minutě zahodil Plichta jasnou budějovickou šanci, když sám před Millerem namířil těsně mimo levou tyč boleslavské branky.
Z boleslavské strany střílel ve 23. minutě Sedláček mimo a ve 28. minutě Voříšek slabě do brankářových rukavic. Ve 30. minutě už bylo veseleji. Sedláček z pravé strany odcentroval a Kysela efektní hlavou nedal budějovickému brankáři Kučerovi šanci – 1:1. Tak i skončil první poločas.

Do druhého nastoupila obě mužstva s jednou změnou v sestavě. Zprvu se zdálo, že budou mít zase navrch Budějovičtí. Přes Millera létaly centry Plocka a Černého střídavě z jedné i druhé strany. Mladá Boleslav vážnější akcí zahrozila až v 61. minutě, ale Matějovského centr Kysela ve vápně nezkrotil. V 63. minutě Radzenivičiusův centr prosvištěl před Millerem a Adamec odkrytou boleslavskou branku netrefil.
V 65. minutě poslal Voříšek z pravé strany před budějovickou branku technicky nadýchaný oblouček a Rajnoch hlavičkoval přesně podle levé Kučerovy paže k tyči – 1:2. Budějovické inkasovaný gól zarazil a nastala pravá chvíle k doražení protivníka.
Protože se tak nestalo, vypnuli se Budějovičtí v závěrečné čtvrthodince k hektickému výkonu, kdy se téměř všemi hráči riskantně tlačili na boleslavskou branku, vynutili si sérii trestných a rohových kopů, které boleslavská obrana odvracela hlavně přičiněním vysokého Rolka. O tři body se sice rvali všichni, ale přeci jenom boleslavským fotbalistům scházelo více klidu a někdy i důrazu pro založení útočné akce a podržení míče na soupeřově polovině.

Ve čtvrté minutě nastavení sudí úzkostlivě posoudil vzdušný souboj Rajnocha s protihráčem kousek od půlící čáry jako faul boleslavského hráče. Černý míč nakopl do soupeřovy šestnáctky, kde se ho v hráčském mumraji zmocnil zkušený Hunal. Boleslavští jej atakovali velmi opatrně, aby si nevymodlil penaltu. Míč se však odrazil k Horejšovi a ten ho z několika málo metrů napálil k pravé tyči Millerovy branky – 2:2. Krátce na to sudí utkání na konci čtyřiadevadesáté minutě ukončil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Voříšek (76. Holub), Rolko, Kopic, Brunclík – Sedláček, Matějovský, Rajnoch, Poláček (46. Kalina) – Kysela (87. Hrdlička), Mendy. Připraveni ještě byli Táborský, Řezníček, Vaněček a Pižanowski.

Sestava SK Dynamo České Budějovice: Kučera – Plocek, Hunal, Horejš, Šmíd (46. Žižka) – Plichta (62. Adamec), Homoláč, Jungr (69. Jungr), Hílek, Černý – Radzinevičius. Připraveni ještě byli Křížek, Bíro, Vozábal a Hrbáč.

Góly: 19. vlastní (Voříšek), 90+4 Horejš – 30. Kysela, 65. Rajnoch

ŽK: Hílek – Matějovský, Miller

Rozhodčí: Královec – Zlámal, Čecháček

Diváků: 4486

Fanshop banner