Bořil a Rýdl pomohli reprezentaci vyhrát Syrenka Cup
Klub

Bořil a Rýdl pomohli reprezentaci vyhrát Syrenka Cup

Redakce

Boleslavští dorostenci Jan Bořil a Michal Rýdl výrazně přispěli k vítězství českého reprezentačního družstva sedmnáctiletých v mezinárodním turnaji Syrenka Cup, který se v posledním srpnovém týdnu konal v polském Gdaňsku. Čeští mladíci postupně porazili Chorvaty, Nory a Ukrajinu. Ve všech třech utkáních boleslavští fotbalisté hráli v základní sestavě a proti Chorvatům dokonce Bořil skóroval.

Trenér Josef Pešice sestavil osmnáctičlennou nominaci z devíti tuzemských klubů. Nejpočetnější zastoupení měla Sparta Praha pěticí hráčů, Hradec Králové a Teplice dodaly po třech, Mladá Boleslav dva a Bohemians, Slavia Praha, Olomouc, Jablonec a Brno po jednom. Radost z turnajového vítězství nesnižuje skutečnost, že ve dvou utkáních český tým přemohl soupeře až v penaltovém rozstřelu. „Za výkony v průběhu turnaje jsem si prvenství zasloužili, hráčům se před říjnovou kvalifikací zvedne potřebné sebevědomí,“ prohlásil spokojený trenér Pešice.
V prvním říjnovém týdnu čeká českou sedmnáctiletou reprezentaci první fáze kvalifikace o účast na ME 2008 ve třech náročných utkáních. V úterý 2. října proti Kypru na hřišti v Benátkách nad Jizerou, ve čtvrtek 4. října proti Arménii na hřišti v Hrádku nad Nisou a v neděli 7. října proti Itálii na hřišti v Českém Dubu.

Statistika utkání na turnaji Syrenka Cup:
Česko“17“ – Chorvatsko“17“ 3:3 (1:1), pokutové kopy 4:3
Sestava ČR“17“: Holý - Hrubý, Jelen, Kolařík, Smetana - Smrž (41. Voltr), Putz, Folprecht, Rýdl - Bořil, Štourač (61. Korba). České góly: Folprecht, Bořil, Štourač.
Česko“17“ – Norsko“17“ 1:0 (0:0)
Sestava ČR“17“: Kulovaný - Lácha, Murin, Kolařík, Rýdl - Voltr (41. Smrž), Putz (70. Folprecht), Rudolf, Bořil (78. Jelen) - Korba (65. Korba), Kadlec. Gól: 49. Smrž.
Česko“17 – Ukrajina“17 1:1 (0:1), pokutové kopy 5:4
Sestava ČR“17“: Kulovaný - Lácha, Jelen, Kolařík, Rýdl - Smrž (65. Korba), Putz (78. Murin), Folprecht (60. Voltr), Bořil - Štourač, Kadlec. Český gól: Kolařík.
Fanshop banner