Seznamte se s fotbalisty US Citta di Palermo
Klub

Seznamte se s fotbalisty US Citta di Palermo

Redakce

Prezident US Citta di Palermo Maurizio Zamparini angažoval od letošního léta trenéra Stefana Colantuona, který dva roky působil v Bergamu a přivedl ho do nejvyšší italské ligy. Za největší letní posily hráčského kádru jsou považováni srbský talentovaný středopolař Bosko Jankovic, který přišel ze španělské Mallorky, a pouhých 168 centimetrů malý italský útočník Fabrizio Miccoli, který uplynulé dvě sezóny hostoval v portugalské Benfice Lisabon. Oporami defenzívy jsou především Andrea Barzlagi a Cristian Zaccardo, členové italského reprezentačního mužstva, které vyhrálo světový šampionát v roce 2006. Experti u palermského týmu oceňují ofenzivní údernost ze hry i ze standardních situací, jako slabinu uvádějí nestálou výkonnost.

Brankářskou jedničkou je Alberto Fontana se zkušenostmi z italských klubů Cesena, Bari, Atalanta, Napoli, Inter Milan, Chievo, který v Palermu začíná teprve druhou sezónu. Záda mu kryjí Federico Agliardi, jenž chytal i v Brescii a Cosenze, a mladý Samir Ujkali, který v uplynulé sezóně působil v Anderlechtu Brusel.

Obranná řada spoléhá na sehranou dvojici šestadvacetiletých stoperů Cristiana Zaccarda a Andrea Barzlagiho. Oba působí v Palermu od roku 2004, oba mají zlaté medaile z MS 2006. Zaccarda v loňské sezóně dal pět gólů ze standardních situací. Na krajích je doplňují Mattia Cassani se zkušenostmi z Verony, který do Palerma přestoupil vloni, Ciro Capuano se zkušenostmi z Empoli, Pisy, a Bologny, dvadvacetiletý Argentinec Paolo Hernan Dellafiore, zkušený třicetiletý Giuseppe Biava, Marco Pisano, který v serii A od roku 2002 hrál v Brescii a Sampdorii Janov a v Palermu je od roku 2006, Leandro Rinaudo a palermský odchovanec devatenáctiletý nováček v serií A Alberto Cossentino.

Pro střed pole jsou k dispozici pětatřicetiletý matador Giovanni Tedesco, jenž v serii A měl premiéru v sezóně 1994/5 v dresu Fiorentiny a potom kopal za Salernitanu, Perugii a serii B v Janově. Do nejvyšší italské ligy se vrátil přestupem do Palerma a v minulém ročníku dal tři góly. Od srbského rodáka z Bělehradu Bosko Jankovice se očekává hodně, neboť letos podepsal v Palermu pětiletou smlouvu po příchodu ze španělské Mallorky. Před tím v letech 2004 až 2006 v srbské lize za CZ Beograd nastřílel 22 gólů a výrazně se letos podílel na postupu srbské reprezentace do 21 let do finále evropského šampionátu. Zajímali se o něho také manaýeři Barcelony, Valencie a Chelsea, ale Jankovic dal přednost Palermu. Giulio Migliaccio přišel letos do Palerma z Atalanty, Roberto Guana hrál v serii A za Brescii v letech 2000 – 2005, potom za Ascoli a vloni přišel do Palerma. Sedmadvacetiletý rodák z australského Melbourne Marc Bresciano v prvním roce palermského angažmá v sezóně 2006/07 dal ve 34 utkáních 6 gólů. Dalším krajánkem je rodák ze San Paola pouze 171 centimetrů vysoký Fabio Enrique Simplicio, který hrál nejvyšší brazilskou ligu od roku 2000 do 2004. Potom dva roky hrál za Parmu a nyní druhý rok za Palermo. Devětadvacetilý Aimo Stefano Diana vstoupil do serie A před sedmi lety přestupem z tehdy druholigové Brescie do Verony, později hrál také za Parmu, Regginu, Sampdorii Janov a od loňska je v Palermu. Devatenáctiletý palermský rodák Francesco Mirko Velardi na svoji šanci teprve čeká. V poslední srpnový den z Calcio Catania přišel Fabio Caserta.

Útočící hvězdou by měl být nejmenší muž sestavy 168 centimetrů vysoký osmadvacetiletý Fabrizio Miccoli, jenž do serie A poprvé naskočil v roce 2002 v dresu Perugie a později prošel Juventusem a Fiorentinou, za kterou dal v 35 zápasech 12 gólů, a v roce 2006 odešel na hostování do týmu Benfica Lisabon, kde ve 22 utkání nastřílel 10 gólů. V letošním létě jej Palermo vykoupilo z Juventusu Turín s vírou, že nahradí odcházejícího Davida di Michele, se kterým se vedení palermského klubu nedomluvilo na podmínkách prodloužení kontraktu. Dalšími ofenzívními hráči jsou uruguayský rodák Edinson Roberto Gomez Cavani, Brazilec Carvalho de Oliveira Amauri, který v italské serii A působí od roku 2001 a postupně hrál za Napoli, Piacenzu, Empoli, Chievo a za Palermo v uplynulé sezóně v 18 zápasech dal 8 gólů. Dalším maličkým útočníkem je Franco Brienza se 168 centimetry tělesné výšky, který z Perugie přestoupil do Palerma v roce 2004, hned v následující sezóně ve 33 utkání dal 10 gólů, ale v předminulé sezóně se trefil jenom jednou a v minulé ani jednou. Palermský osmnáctiletý talent Paolo Carbonaro je nováček v serii A.
Fanshop banner