Mendy si pochvaloval nové spoluhráče
Klub

Mendy si pochvaloval nové spoluhráče

Redakce

Francouzský fotbalista Alexandre Noël Mendy opět trénoval v Mladé Boleslavi. Poprvé se tak dělo v zimě 2006, podruhé na konci srpna 2007. Tentokrát však ve chvíli, kdy s boleslavským týmem trénoval, byly všechny potřebné dokumenty podepsány a zaregistrovány. Při tréninkovém utkání na dvě branky hrál s chutí a s očekávaným smyslem pro kombinaci. Ani nepotřeboval moc času, aby si s novými spoluhráči fotbalově rozuměl.

„V Boleslavi jsou moc dobří hráči,“ prohlásil Mendy po prvním boleslavském tréninku, když čekal na oficiální fotografování v dresu svého nového zaměstnavatele. Na dotaz, zda pomůže Boleslavi vylepšit aktuálně mizernou gólovou statistiku, se jenom usmál.
Jak to, že nedopadlo boleslavské angažmá vloni?
„To už je dávno, to už je pryč,“ rukou mávnutím odmítl rozebírat hektické události z ledna 2006.
Přál by si, aby pro první kolo poháru UEFA přiřknul los Mladé Boleslavi francouzský klub?
„Je mi to jedno,“ odvětil s fotbalovým nadhledem a vzápětí naznačil, že dobře ví, jak před rokem Mladá Boleslav vyřadila Olympique Marseille a hrála vyrovnaný zápas s Paris Saint-Germain.
Prozradil, že do Mladé Boleslavi se v nejbližších dnech chystá přestěhovat z Mostu, kde dosud bydlí. V Česku už je čtyři roky a tak česky rozumí i mluví.
Když jej spoluhráči učili česky, nezkoušel je na oplátku naučit francouzsky?
„Nezkoušel, nejsem profesor.“
Na jazyky možná ne, ale na titul fotbalového profesora by možná aspirovat mohl.

Fanshop banner