Tréninkové utkání mělo senzační vítěze
Klub

Tréninkové utkání mělo senzační vítěze

Redakce

Před nedělním ligovým utkáním mají boleslavští fotbalisté navyklý program s volným dnem v pátek a po sobotním odpoledním tréninku odjezdem na jih Čech, kde budou ze soboty na neděli nocovat v Písku. Ve čtvrtečním tréninkovém utkání senzačně Šedovo komando porazilo Millerovo mužstvo. Za každý tým si poločas zahrál Alexandre Mendy, čerstvá ofenzivní posila z Mostu.

Čtvrteční trénink 30. srpna byl z převážné části věnován hře na dvě branky. Trenér Zajíc nutil hráče, aby v defenzívě včas a důsledně pokrývali prostory podle postranních čar a nechybovali v přízemní rozehrávce při zakládaní útočných akcí.
V modelovém utkání proti sobě nastoupily dvě jedenáctky. Jedna v modrých dresech, druhá v zelených rozlišovacích vestách. Modří: Miller, Kopic, Brunclík, Rolko, Voříšek, Rajnoch, Matějovský, Poláček, Kysela, Holub, Sedláček. Zelení: Šeda, Kalíšek, Fabián, Brezinský, Hrdlička, Mendy, Táborský, Řezníček, Vaněček, Kalina, Riegel.
Při změně stran šéftrenér Zajíc zrealizoval dva přestupy. Od zelených k modrým přešli Hrdlička a Mendy, naopak od modrých k zeleným se přesunuli Brunclík a Poláček.
Modří ani jednou neprostřelili brankáře Šedu, naopak zelení Millera dvakrát ano. A tak se zrodil nečekaný výsledek – zelení porazili modré 2:0.

Na čtvrtečním tréninku nebyl brankář Pižanowski, chyběli také rekonvalescenti po operacích Ševinský a Dittrich. Zraněný Procházka sice na hřišti byl, ale jen v civilu přihlížel. Se zánětlivým onemocněním paty bude mimo hru nejméně týden. To znamená, že na nejbližší mistrák v Českých Budějovicích s ním trenér nemůže počítat. Připravený by však měl být čerstvý nováček Mendy.
S prvoligovým mužstvem ve čtvrtek trénovali Šeda, Brezinský, Kalíšek a Fabián z juniorky, které klubové vedení zařadilo na soupisku pro utkání poháru UEFA. Jejich víkendovou prioritou však zůstává sobotní třetiligové utkání juniorek Mladé Boleslavi a Sparty Praha.
Fanshop banner