Do Boleslavi přichází Mendy z Mostu
Klub

Do Boleslavi přichází Mendy z Mostu

Redakce

S dvacetiměsíčním odkladem se přeci jenom třiadvacetiletý francouzský fotbalista Alexandre Noël Mendy ocitl v FK Mladá Boleslav. První pokus v lednu 2006 zhatil zcela nečekaně hráčův osobní manažer, když už Mendyho přestup z Příbrami do Mladé Boleslavi byl i ve sdělovacích prostředcích prezentován jako hotová věc. Navzdory tomu skončil v Mostu. Na konci srpna 2007 se Mladá Boleslav stává po Příbrami a Mostu třetím klubem, za který bude Mendy v tuzemské nejvyšší soutěži hrát.

Rychlonohý ofenzivní Mendy v letošním létě načal pátou sezónu v I.Gambrinus lize. Premiéru si odbyl v roce 2003 v dresu Marily Příbram, kam přišel z FC Versailles. V příbramském dresu nastoupil k 57 ligovým zápasům a dal v nich 6 gólů. Od ledna 2006 odkopal za Most 40 mistrovských utkání a nastřílel 8 gólů.
Letos se zkoušel prosadit do anglického Manchesteru City, který nyní vede uznávaný švédský trenér Eriksson. Nakonec z Mendyho angažmá v klubu Premier League sešlo a mistrovský ročník začal v mostecké mnohonárodní sestavě. Do Mladé Boleslavi přichází na roční hostování s opcí na přestup. Podmínky byly dohodnuté ve středu 29. srpna a o den později všechny potřebné dokumenty zaregistrovány.

Fanshop banner