V září Boleslav vstoupí do dvou pohárových soutěží
Klub

V září Boleslav vstoupí do dvou pohárových soutěží

Redakce

Fotbalový program si FK Mladá Boleslav v měsíci září rozšíří o účast v pohárech ČMFS a UEFA. V tuzemské pohárové soutěži Boleslavští znají nejen nejbližšího soupeře, ale v případě úspěchu i protivníky pro další kola. V evropském poháru se rivala pro první kolo dozví až v poslední srpnový pátek krátce po poledni.

Fotbalisté FK Mladá Boleslav se letos kvalifikovali přímo do prvního kola poháru UEFA, jehož dvě utkání se hrají 20. září a 4. října. Soupeřící dvojice se losují v pátek 31. srpna od 13 hodin za přítomnosti televizních kamer Eurosportu. Vítězové z prvního kola budou v říjnu rozlosováni do pětičlenných skupin, kde se jednokolově střetnou o tři postupová místa do jarní fáze poháru UEFA.
Losování Ligy mistrů i poháru UEFA se koná v Monte Carlu za přítomnosti nejvyššího šéfa UEFA Michaela Platiniho. FK Mladá Boleslav na losovacím aktu a při následných klubových jednání zastupují prezident Josef Dufek, sportovní ředitel Zdeněk Kudela a marketingová ředitelka Eva Eliášová. „Přál bych si soupeře z Německa, Španělska nebo Itálie,“ prohlásil Josef Dufek.
Boleslavská fotbalová mise odlétá z pražské Ruzyně ve čtvrtečním ránu a večer absolvuje reprezentativní gala párty pořádanou monackým knížetem Albertem. Zpátky do Česka se vrací v sobotním dopoledni.
Jakého přiveze soupeře? Může jím být i některý z klubů, kteří ve třetím předkole neprošli do Ligy mistrů: Ajax Amsterdam, Salsburk, FK Sarajevo, FC Curych, Borisov (Bělorusko), Dinamo Záhřeb, Anderlecht Brusel, FC Kodaň, Elfsborg (Švédsko), Spartak Moskva, Tampere (Finsko) ...

Do tuzemského poháru Českomoravského fotbalového svazu vstupuje FK Mladá Boleslav podobně jako všechny ostatní prvoligové kluby až od druhého kola. To má oficiální termín ve středu 5. září a FK Mladá Boleslav se ten den střetne se Sokolem Libiš, což je divizní klub z obce v těsném sousedství Neratovic. Sokol Libiš do druhého kola postoupil po jasné výhře nad Českým Brodem 4:1.
Pokud Mladá Boleslav v Libiši nezaváhá a postoupí do 3. kola, narazí na vítěze duelu Dobrovice – Kolín. V prvním kole Kolín vyřadil Čelákovice 4:2 a Dobrovice vyhrála na hřišti klubu Pěnčín-Turnov 1:0.
K případnému utkání třetího kola poháru ČMFS do Dobrovice nebo do Kolína by Mladá Boleslav jela ve středu 26. září.
V letošním roce se odehraje ještě čtvrté kolo poháru ČMFS ve středu 10. října. Další pokračování tuzemského poháru od čtvrtfinálových duelů až po závěrečné finále se uskuteční až v příštím roce 2008.
Fanshop banner