Plzeňský obránce Procházka přestoupil do Boleslavi
Klub

Plzeňský obránce Procházka přestoupil do Boleslavi

Redakce

Perspektivní třiadvacetiletý obránce Václav Procházka posílí defenzívu FK Mladá Boleslav. Plzeňský odchovanec v pondělí absolvoval nezbytnou lékařskou prohlídku a v úterý 28. srpna se dopoledne poprvé zapojí do tréninkového procesu v Mladé Boleslavi, která mu nabídla čtyřletý kontrakt. Do FK Mladá Boleslav přichází důrazný bek s ligovými i mezinárodními zkušenostmi účastníka MS dvacetiletých.

Václav Procházka narozený v květnu 1984 je produktem plzeňské fotbalové líhně s pověstí obounohého hráče s výtečnou hrou hlavou. K prvnímu ligovému utkání nastoupil v plzeňském dresu v roce 2003. Od té doby si připsal 91 startů v nejvyšší soutěži a většinu z nich v plzeňském dresu. Jen osmkrát kopal ligu za Slovácko, kde působil půl roku na hostování. Dal zatím tři ligové góly. Naposledy se trefil v Brně, kde dalekonosným kopem téměř z poloviny hřiště zařídil senzační plzeňskou výhru ve třetím kole aktuálního ligového ročníku.
Mezinárodní zkušenosti získával především v dorosteneckých reprezentacích Česka, především jako člen českých reprezentačních výběrů na mistrovství Evropy devatenáctiletých i mistrovství světa dvacetiletých hráčů v roce 2003. V dresu s národním znakem hrál ve 45 utkáních a dal jeden gól. Postupně reprezentoval ve výběrech patnáctiletých (4 starty), šestnáctiletých (6), osmnáctiletých (13), devatenáctiletých (13 startů a 1 gól do sítě Francie na ME 2003), dvacetiletých (5 včetně dvou na MS), jednadvacetiletých (3).
Fanshop banner