Trenér Zajíc u boleslavských hráčů ocenil vůli po výhře
Klub

Trenér Zajíc u boleslavských hráčů ocenil vůli po výhře

Redakce

Boleslavský trenér Luděk Zajíc se poprvé radoval z výhry. Jeho kladenský rival Jaroslav Šilhavý po utkání čtvrtého ligového kola přišel mezi novináře se smíšenými pocity, jak se sám vyjádřil. Domníval se totiž, že alespoň jeden bod byl pro jeho tým na dosah blížeji, než původně očekával. Boleslavský Zajíc odmítl před novináři hodnotit, zda letní posily plní či neplní očekávání. Musel také na tiskovce po zápase vysvětlovat, proč v boleslavském mužstvu přestal dělat kapitána Marek Matějovský.

Pro Mladou Boleslav bylo středočeské derby hodně důležité.
Trenér Luděk Zajíc očekával, že mužstvo naváže kvalitou hry na zlepšení v Jablonci. „Dařilo se nám to jenom v úvodních deseti až patnácti minutách. Potom jsme zbytečně vyklidili strany a umožnili soupeři v tomto prostoru získávat balóny, což především využíval Szabo a těžili z toho jeho rychlí spoluhráči Jeslínek, Zachariáš i další. My naopak ztratili rytmus hry.“
V průběhu prvního poločasu to chvílemi vypadalo, jako kdyby boleslavští hráči postupně jeden po druhém ztráceli sebevědomí a na kopačky se jim lepila nervozita. „V kabině o přestávce jsme se snažili hráče zklidnit. Podařilo se nám v nástupu do druhého poločasu dát rychle gól, ale ten nás uklidnil až moc. A navíc nás Cigánek šťastnou trefou sestřelil. V takové situaci jsou utkání o bojovnosti a vůli, ne o kráse.“ Podle Zajíce je hodně důležité, že hráči dokázali tak psychicky náročný zápas dotáhnout do vítězného konce.

Kladenský trenér Jaroslav Šilhavý pochválil své hráče, že do poslední chvíle usilovali o získání alespoň jednoho bodu. „Mám z utkání smíšené pocity. Jeli jsme do Mladé Boleslavi s vědomím, že potřebuje hodně moc vyhrát, což se v samotném utkání potvrdilo. Boleslav hrála s velkým nasazením a zodpovědně. Určitě jsme nebyli obětním beránkem a měli také gólové šance, které však hráči nedokázali proměnit z vlastní zbrklosti. Mezi poločasy jsme museli vystřídat zraněného Zoubele a možná i proto jsme tak brzo inkasovali. Když jsme se vrátili do zápasu, soupeř nás opět znervóznil druhým gólem, který jsme inkasovali po naivním přístupu k plnění defenzivních úkolů,“ shrnul průběh utkání kladenský kouč.

Boleslavský Luděk Zajíc na novinářský dotaz, zda je zklamaný z letních posil, když většinu z nich v utkání proti Kladnu nezařadil do základní sestavy, odpověděl, že po čtyřech ligových kolech je předčasné je veřejně hodnotit a že stále věří v jejich zapracování do mužstva podle původních očekávání.

Podobně jako někteří diváci i novináři si všimli, že po třech předchozích zápasech Marek Matějovský přenechal kapitánskou pásku Miroslavu Millerovi. „Je to interní záležitost kabiny,“ reagoval Zajíc a na vysvětlení dodal, že Marek Matějovský chce mít větší prostor k soustředění se na svůj výkon, aby se zlepšil. „Myslím, že se mu to podařilo,“ uzavřel trenér debatu o změně kapitána boleslavského mužstva.

Fanshop banner