Boleslavskou roli favorita potvrdili Holub s Rolkem
Klub

Boleslavskou roli favorita potvrdili Holub s Rolkem

Redakce

První boleslavské vítězství v novém ročníku Gambrinus ligy viselo na tenké nitce do posledních okamžiků. Především proto, že boleslavští hráči nedokázali gólově vyjádřit herní převahu. A když konečně gól dali, tak inkasovali nešťastné vyrovnání. „Takové zápasy jsou o bojovnosti a vůli, nikoliv o kráse,“ řekl boleslavský trenér Luděk Zajíc. „Důležité je, že jsme vyhráli,“ vyjádřil Marek Matějovský mínění kabiny a určitě i fanoušků.

Většinu času prvního poločasu se hrálo na kladenské polovině hřiště, ale boleslavští hráči zjevnou převahu nepřetavili ani v jeden gól, který by je uklidnil. A tak nebylo divu, že kombinace byly čím více opatrnější a bez momentu překvapení. Pozorní obránci Kladna je zvládali většinou zpacifikovat ještě před trestným územím.
Výjimkami byly Kyselova střela těsně mimo po Poláčkově rohu ve 26. minutě, Holubova rána ze dvaceti metrů, kterou kladenský Pavlík zkrotil robinsonádou k pravé tyči ve 37. minutě, Rajnochova střelecká příležitost, kdy sám před brankou mířil mimo ve 43. minutě, a Rolkův nepovedený skluz na malém vápně po míči z rohového kopu v poslední minutě prvního poločasu.
Kladenští zatopili Millerovi jen v 10. minutě, kdy Jeslínek pálil do rukavic boleslavského brankáře. Většinou se bránili a čekali na fatální chybu boleslavských obránců, kterou by mohli potrestat smrtícím brejkem.

Vítr z plachet jim vzal boleslavský tým v nástupu do druhého dějství. Ve 47. minutě utekl po levém křídle Poláček a od brankové lajny perfektně přihrával do prostoru penaltové značky, kde byl ve správnou chvíli Holub. Prostřelil padajícího brankáře a otevřel skóre – 1:0. Kladenští však dokázali za deset minut kontrovat. V 57. minutě neměl Cigánek komu přihrát a nečekaně z pětadvaceti metrů vypálil na boleslavskou branku, čímž překvapil všechny a nejvíce Millera – 1:1.

V 68. minutě po Hrdličkově rohu ve zmatcích na malém vápně nedokázal nikdo z boleslavských hráčů propasírovat míč do sítě, Kladenští se ubránili, ale jenom na chvíli. Táborský vrátil míč před branku a nekrytý Rolko ho snadno doklepl ze dvou kroků tam, kam patřil – 2:1.
Ve zbylém čase se střídaly akce před oběma brankami. Boleslavskou výhru nezvýšil Táborský, jenž sólo zakončil střelou do brankáře, vyrovnání nepřinesla Dočkalova střela těsně mimo boleslavskou branku v nastavené tříminutovce.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Voříšek, Rolko, Kopic, Brunclík – Kysela, Matějovský, Rajnoch, Poláček (52. Hrdlička) – Sedláček (84. Řezníček), Holub (63. Táborský). Připraveni ještě byli Kalina, Brezinský, Vaněček a Pižanowski.

Sestava SK Kladno: Pavlík – Hoffmann, Killar, Farbák, Čáp – Szabo, Gecov, Zoubele (46. Dočkal), Cigánek (84. Šilhan) – Zachariáš, Jeslínek (77. Vršajevič). Připraveni ještě byli Beneš, Gross, Šelicha a Miski.

Góly: 47. Holub, 68. Rolko – 57. Cigánek

ŽK: Rajnoch, Voříšek – Killar, Szabo

Rozhodčí: Kocián – Filgas, Mencl

Diváků: 4860

Fanshop banner