V lize Kladno nedalo Boleslavi ještě gól
Klub

V lize Kladno nedalo Boleslavi ještě gól

Redakce

Utkání 4. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – SK Kladno se hraje v neděli 26. srpna od 20,15 hodin na boleslavském městském stadionu. V dosavadní skromné prvoligové bilanci Mladá Boleslav ještě od Kladna nedostala gól. V aktuální tabulce je však na tom lépe Kladno, které se třemi body za výhru nad Viktorií Žižkov poskočilo na jedenácté místo, kdežto Mladá Boleslav se po třech nevyhraných zápasech krčí spolu s Jabloncem na třinácté příčce.
Ve fotbalovém zpravodaji vydaném pro toto utkání si fotbaloví příznivci přečtou zajímavosti z kladenského i boleslavského fotbalu, hodnocení úvodních tří kol trenérem Luďkem Zajícem, profil Václava Kaliny a jaký pohárový program čeká boleslavský tým v září.

Statistiku vzájemných ligových střetnutí Mladé Boleslavi s Kladnem tvoří jen dvě utkání z mistrovského ročníku 2006/07. Mladá Boleslav v loňském podzim doma vyhrála 2:0, když góly stříleli Holub a Abraham. Letos na jaře Mladá Boleslav na Stadionu Františka Kloze remizovala s Kladnem 0:0.
Na podzim 2006 hrála Mladá Boleslav proti Kladnu v sestavě: Miller – Šmerda, Rolko, Rajnoch, Palát – Sedláček (74. Ševinský), Matějovský, Abraham, Poláček (55. Holub) – Kulič, Pecka (88. Ilongo). Sestava Kladna: Bičík – Pončák, Killar, Šimůnek, Drozd – Kratochvíl (73. Kalina), Kaciáň (68. Čáp), Simpson (62. Kousal), Šelicha, Strnad – Radzinevičius.
Do odvety na jaře 2007 šla Mladá Boleslav oslabená o vykartované Ševinského a Rajnocha v sestavě: Miller – Brunclík (69. Mikolanda), Rolko, Kopic, Palát – Dittrich (46. Kysela), Matějovský, Abraham, Poláček – Sedláček, Pecka. Kladno hrálo ve složení: Pavlík – Šimůnek, Farbák, Killar, Hamouz – Cigánek (88. Šelicha), Strnad, Gecov, Kalina – Veleba (73. Kousal), Radzinevičius (84. Simpson).

Kladenský fotbal se od svého vzniku na počátku 20. století hlásí k modrobílým barvám, tedy shodným s FK Mladá Boleslav. Kladenští sehráli v nejvyšší tuzemské soutěži více než sedm set utkání v pětatřiceti ročnících. To však platilo do roku 1970. Od té doby až do roku 2006 se kladenský fotbal dlouhých šestatřicet let pohyboval na úrovni od divize po druhou ligu. Proto má v samostatné české Gambrinus lize menší tradici než Mladá Boleslav, která v letošním létě načala čtvrtý ročník.

Kladno ze všech mužstev Gambrinus ligy sehrálo v letošním létě nejvíce přípravných střetnutí. Ze čtrnácti utkání osm vyhrálo, dvě remizovalo a čtyři prohrálo při celkovém skóre 35:21. Na pětatřiceti gólech se podílelo dvacet kladenských hráčů a jedním z nich byl i Václav Kalina, který uprostřed července přestoupil do Mladé Boleslavi.
Kladno začalo letní přípravu výhrami nad Banskou Bystricou 1:0 a Plzní 4:0. Dvakrát prohrálo s gruzínským Ameri Tbilisi 0:2 a 1:4. Vyhrálo nad Českými Budějovicemi 4:0, na rejšickém trávníku remizovalo s Mladou Boleslaví 1:1 a porazilo Slavii Praha 1:0. Ani jednou nezaváhalo s týmy z nižších soutěží a přemohlo Čáslav 2:1, Spartu Krč 5:4, Slovan Varnsdorf 3:1, Sokolov 3:2 a Králův Dvůr 9:1. Nedařilo se mu proti německým soupeřům. Remizovalo s Arminii Bielefeld 1:1 a podlehlo Osnabrücku 1:4.
O titul kladenského letního krále střelců se podělili pětigóloví Šilhan a Dočkal. Další góly dali: 3 – Šelicha, Killar, 2 – Hamouz, Kabele, Kaciáň, 1 – Vršajevič, Galbavý, Kreuz, Veleba, Kalina, J.Hoffmann, Szabo, Kousal, Zachariáš, Hlava, Cigánek, Jeslínek, Farbák, vlastní (Varnsdorf).

V úvodních třech kolech nového ročníku Gambrinus ligy bodovalo Kladno až na třetí pokus. Dvakrát prohrálo 0:2, nejprve doma s Teplicemi a potom na pražském Strahově se Slavií. Před týdnem v dramatickém souboji zdolalo Viktorii Žižkov 3:2. Body udělalo mužstvo ve složení: Pavlík – Hoffmann, Killar, Farbák, Čáp – Cigánek, Gecov, Szabo, Dočkal (69. Zoubele) – Šilhan (55. Zachariáš), Jeslínek (90. Beneš). Dva góly dával Jeslínek, třetí přidal Cigánek. Dá se předpokládat, že v této vítězné sestavě se Kladno představí i v neděli na boleslavském trávníku.

Boleslavský trenér Luděk Zajíc má hráčský kádr pohromadě. Z jabloneckého remízového utkání si odnesl zranění pouze Táborský, který v týdnu trénoval s úlevami kvůli výronu v kotníku. Chybí dlohodobí marodi Dittrich a Ševinský. Přestože byl trenér Zajíc po jabloneckém utkání se změnami v sestavě spokojený, zatím nepotvrdil, že v podobném složení vyšle boleslavský tým i proti Kladnu. "Nechci říkat dopředu, jaká bude sestava v příštím zápase," prohlásil v pondělní noci.

Fanshop banner