Ligový tým začal letos špatně, ale už se zlepšuje
Klub

Ligový tým začal letos špatně, ale už se zlepšuje

Redakce

Čtvrtý soutěžní ročník svého působení v nejvyšší fotbalové lize začala Mladá Boleslav nejhůře ze všech dosavadních. V předchozích třech se jí ani jednou nestalo, že by ze tří úvodních utkání získala jenom jeden bod a že by více než 200 minut nedala gól. Až letos...
„Je to špatné, takhle jsme si to nepředstavovali,“ uznává trenér Luděk Zajíc, že vstup Mladé Boleslavi do Gambrinus ligy měl vypadat úplně jinak.

Shodné prohry 0:1 doma s Viktorií Žižkov a venku s Olomoucí otřásly boleslavským sebevědomím. Remíza 1:1 v Jablonci jen podtrhla účet se ziskem jednoho mistrovského bodu po třech zápasech jako nejmizernější zahajovací bilanci Mladé Boleslavi v Gambrinus lize.

A jaké ligové starty měla Mladá Boleslav v předchozích letech?

V loňském roce 2006 po domácí výhře nad Olomoucí 2:1 a venkovní na Slovácku 2:0 následovalo klopýtnutí ve třetím kole domácí remízou s Plzní 0:0. Celkem to však byl luxusní počet sedmi bodů čili rekordní počin v dosavadním prvoligovém působení.
Ještě dříve v roce 2005 začala ligu sice domácí prohrou s Libercem 2:4, ale ve druhém kole remizovala na Slovácku 1:1 a potom doma rozstřílela Blšany 4:1. Čtyři body po třech kolech byly solidní rozjezdovou jistotou.
V nováčkovském roce 2004 vyhrála první utkání nad Jabloncem 1:0, druhé prohrála v Opavě 1:2 a třetí remizovala doma s Teplicemi 0:0. Žádná sláva to nebyla, ale čtyři body do tabulky ano.

V letošním létě boleslavský tým zradila střelba. V devíti přípravných zápasech hráči nastříleli pouze jedenáct gólů a dvě úvodní ligové prohry tomu odpovídaly. První ligový gól nové sezóny dal Kysela po 203 minut dlouhém půstu.

„V letní přípravě jsme sehráli dobré zápasy, nebo minimálně poločasy. Bohužel se to nepromítlo do prvního mistráku alespoň výsledkově. S Viktorií Žižkov jsme první půlhodinu hráli, co jsme si představovali, ale nedali tři gólovky a pak přišly organizační chyby, hra se rozpadla a vyvrcholením byl inkasovaný gól. V Olomouci jsme předváděli, co jsme nechtěli, hráči jenom bojovali a míč nakopávali. V Jablonci jsme se už dopracovali k slušnému fotbalu, hráli jsme po zemi, měli více hry a příležitosti, jenom jsme je neproměňovali v góly. Takže si myslím, že tam požadované zlepšení bylo a je potřeba ho nyní udržet,“ zhodnotil první tři ligová kola Luděk Zajíc.
Nyní je na hráčích, aby trenérovu optimistickou víru ve schopnosti týmu potvrdili konečně vyhraným utkáním. Nejbližší příležitost mají v neděli 26. srpna proti Kladnu.

Fanshop banner