Trenér Zajíc: Jsem spokojený s hrou, ale ne s výsledkem
Klub

Trenér Zajíc: Jsem spokojený s hrou, ale ne s výsledkem

Redakce

Před dohrávkou třetího ligového kola Gambrinus ligy prohlašovali shodně trenéři Mladé Boleslavi a Jablonce, že půjde o hodně: „Bude se hrát, kdo z koho.“ Když se večer po utkání vedle sebe posadili v jabloneckém tiskovém středisku, moc svá prohlášení nezměnili: „Bylo to střetnutí, kdo z koho.“ Ale tentokrát bez rozhodnutí. Mladá Boleslav v Jablonci remizovala 1:1. Což boleslavský Luděk Zajíc přijal mnohem roztrpčeněji, než jeho jablonecký protějšek Luboš Kozel.

Luděk Zajíc zamíchal základní sestavou a přestože změny výhru mužstvu nepřinesly, považoval je za povedené: „Protože v předchozích zápasech naše hra neměla očekávanou kvalitu, provedli jsme změny v sestavě a ty se ukázaly jako pozitivní. Vyšel nám úvod zápasu, ale vypracované šance jsme neproměnili a pykali za to inkasovaným gólem. Hráči však nesložili zbraně, dobře pracovali a zaslouženě vyrovnali. Mohli jsme utkání vyhrát, příležitosti na to byly, ale i prohrát, když jsme v závěru přenechávali soupeři střed hřiště. Jsem spokojený s hrou, ale ne s výsledkem, přál jsem si vyhrát,“ shrnul své postřehy a dojmy z jablonecké remízy boleslavský trenér.
Na novinářský dotaz, jak hráči zvládají tlak po nepovedeném zahájení ligové sezóny, Zajíc odpověděl, že hráče tlak nepoložil a předvedli kvalitní výkon.

A jak vímal kolotoč kolem Matějovského reprezentační nominace?
„Způsob Matějovského nominace byl nedůstojný a nepříjemně působil na atmosféru uvnitř mužstva a především na pohodu samotného hráče,“ reagoval Zajíc na to, že Matějovského původně zvažovaná nominace na středeční přátelské utkání Rakousko – Česko ve Vídni pod vlivem zákulisních intrik padla, čímž si vedení jabloneckého klubu snadno prosadilo odložení ligové dohrávky Jablonec – Mladá Boleslav z neděle na pondělí, aby poté byl Matějovský do národního týmu povolán místo zraněného Rosického, přičemž tuto změnu nikdo oficiálně boleslavskému klubu nesdělil, ale svazoví činovníci z okolí reprezentačního trenéra Brücknera to pouze zatelefonovali Matějovskému v den reprezentačního srazu a několik málo hodin před výkopem ligového utkání.

Jablonecký kouč Luboš Kozel zápas Jablonce s Mladou Boleslaví označil za duel nadprůměrné ligové úrovně hlavně ve druhém poločase, kdy se hrálo neúnavně nahoru dolů. „Nejvíce mě mrzí, že krátce po našem vedoucím gólu jsem soupeři dovolili vyrovnat, když jsme nechali Kyselovi hodně prostoru. Po vyrovnané první půli byla Mladá Boleslav ve druhém poločasu o trochu lepší a Špit nás několikrát podržel. Ale v závěru, když přišel na hřiště Rilke, jsme i my měli šance a proto si myslím, že remíza je zasloužená,“ řekl Kozel, který se netajil spokojeností nad bodovou dělbou a pochvaloval si, že jeho mužstvo vydrželo se silami až do konce, přestože má při účasti v poháru UEFA mimořádně nabitý program.

Fanshop banner