Jeden bod z Jablonce je málo
Klub

Jeden bod z Jablonce je málo

Redakce

Boleslavský kouč Zajíc poprvé v sezóně postavil do základní sestavy Holuba a po jeho boku důrazného Sedláčka. Na lavičku posadil Táborského a Kalinu. Navíc Voříška stáhnul do obrany a Rajnochovi svěřil ve středu hřiště roli štítového záložníka. To byl důsledek dvou prohraných předchozích zápasů. Změny však na dokonalý obrat nestačily, vynesly mužstvu pouze bod za remízu, o které se rozhodlo již v prvním poločase. Nejprve šli do vedení Jablonečtí ve 13. minutě gólem Hamouze po centru Baránka. O deset minut později vyrovnal Kysela, když zužitkoval parádní Sedláčkovu přihrávku. Ve druhém poločase rozhodčí na každé straně neuznali po jednom gólu kvůli ofsajdu (Hamouz - Holub).

Mladá Boleslav začala aktivněji než Jablonec, ale ten vstřelil první gól. V první pětiminutovce Špita vyděsil volejem Rajnoch a hlavičkou Holub. První střelu vyrazil na roh, druhou kontroloval, jak těsně míjí levou tyčku.
Ve 13. minutě se Baránek z pravého křídla snadno dostal s míčem až na malé vápno a elegantním obloučkem našel u vzdálenější tyče Hamouze, jenž nikým neobtěžován hlavou skóroval – 1:0. Tím skončila do té doby zřejmá převaha boleslavského týmu.
Akce se střídaly z jedné strany na druhou, ale k vážnému ohrožení branky se útočící hráči nedostávali. Ve 23. minutě kousek za půlící čárou přenechal Holub míč Sedláčkovi a ten perfektně po zemi přihrál do volného prostoru na pravém křídle Kyselovi. Boleslavský kandidát na kanonýrské žezlo dvacetimetrový sprint zakončil nekompromisním prostřelením vybíhajícího Špita – 1:1. Kysela byl v závěru svého sóla sice zraněn dobíhajícím bekem, ale po krátkém ošetření za lajnou se vrátil do hry.
Za necelých pět minut mohla Mladá Boleslav jít do vedení. Matějovský elegantně připravil střeleckou pozici Holubovi, tomu střelu srazil na roh Špit. Soupeř odpověděl ve 35. minutě, kdy po Baránkově centru hlavičkoval z malého vápna Zelenka a boleslavský brankář Miller famózním zákrokem míč vyrazil.

Ve vstupu do druhé půle dvakrát Jablonečtí vnikli do boleslavského vápna po levém křídle. První akci zkazil Hamouz nepovedenou přihrávkou a druhou zmařil obraným zákrokem Kopic za cenu rohového kopu.
V 64. minutě Boleslavští vyšachovali jabloneckou obranu, ale Holubovu dorážku do prázdné branky z malého vápna sudí neuznali kvůli ofsajdu, který nejspíše nebyl. Vzápětí Matějovský vymyslel další gólovku, ze které Holub pálil těsně nad břevno.
V 66.minutě Hrdlička levačkou vystřelil pro svůj tým pouze rohový kop. Po jeho rozehrání se však Boleslav do šance nedostala, naopak jablonecký Vácha utekl skoro všem po levém křídle a ve finále svého úprku přehazoval brankáře Millera, ten se však nedal. Voříškovu bombu ze dvaceti metrů Špit nezkrotil a ale pro Boleslav z toho byl jenom další z devíti rohových kopů.
V této fázi utkání měla Mladá Boleslav jednoznačně navrch fotbalově i kondičně. Bohužel převahu nepotvrdila vítězným gólem. A moc nescházelo a mohla být krutě potrestána. Boleslavský brankář Miller musel rychle za hranici šestnáctky, aby ukopl míč do autu před dotírajícím Váchou. Jinou jabloneckou akci zastavil před vápnem Rolko jen za cenu bolestivého zranění. V 84. minutě jabloneckou kombinační akci Zelenky s Baránkem zakončil z malého vápna Hamouz hlavičkou za Millerova záda, ale protože stál v ofsajdu, rozhodčí gól neuznali.

V závěrečných minutách včetně tří přesčasových se v oboustranné snaze dosáhnout vítězného gólu přelévaly ofenzivní akce od jedné šestnáctky před druhou přes nekrytý střed hřiště, ale ani jednomu ze soupeřů nebyly tři body souzeny. Z rozdílení bodů nikdo mimořádně velkou radost neměl.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Voříšek, Rolko, Kopic, Hrdlička – Kysela, Matějovský, Rajnoch, Poláček (85. Brunclík) – Sedláček (72. Řezníček), Holub (80. Táborský). Připraveni ještě byli Kalina, Ordoš, Vaněček a Pižanowski.

Sestava FK Jablonec 97: Špit – Fukal, Zábojník, Homola, Krejčí – Baranek (90. Kordula), Eliáš, Vácha, Hamouz – Zelenka, Svátek (59. Rilke). Připraveni ještě byli Štěpán, Valenta, Flachbart, Hloušek a Bobok.

Góly: 13. Hamouz – 23. Kysela

ŽK: Vácha, Krejčí – Matějovský, Miller, Rolko, Kopic

Rozhodčí: Příhoda – Košec, Ubias

Diváků: 5910

Fanshop banner