Marek Matějovský dodatečně nominován proti Rakousku
Klub

Marek Matějovský dodatečně nominován proti Rakousku

Redakce

Boleslavského kapitána Marka Matějovského povolal reprezentační trenér Karel Brückner pro přátelské mezistátní utkání Rakousko – Česko, které se hraje ve středu 22. srpna ve Vídni, jako náhradu za zraněného Tomáše Rosického. Čeští reprezentanti měli sraz v Praze v pondělním poledni a Matějovský se k nim připojí až v noci po absolvování ligového utkání FK Jablonec – FK Mladá Boleslav v pondělním večeru. Do Vídně se celá reprezentační výprava vydá stejně až v úterním dopoledni.

Šestadvacetiletý boleslavský středopolař Marek Matějovský stále patří k reprezentačním nováčkům. Premiéru v dresu se státním znakem u dospělého áčka si odbyl v únoru letošního roku při přátelském duelu proti Belgií. Před tím už v roce 2001 hrál dvě přátelská utkání za reprezentaci dvacetiletých a proti Italům dokonce dvakrát skóroval.
V nominaci Česka na přátelské utkání proti Rakousku jsou brankáři Jaromír Blažek (1. FC Norimberk), Petr Čech (Chelsea FC), obránci Zdeněk Grygera (Juventus FC), Radoslav Kováč (FC Spartak Moskva), David Rozehnal (Newcastle FC), Tomáš Ujfaluši (ACF Fiorentina), Tomáš Zápotočný (Udinese Calcio), záložníci Tomáš Galásek (1. FC Norimberk), David Jarolím (Hambuger SV), Marek Matějovský (FK Mladá Boleslav), Karek Piták (Red Bull Salzburg), Jaroslav Plašil (AS Monako), Jan Polák (RSC Anderlecht), Tomáš Sivok (Udinese Calcio), útočníci Milan Baroš (Olympique Lyon), Martin Fenin (FK Teplice), Jan Koller (AS Monako) a Marek Kulič (AC Sparta Praha).
Nejvíce reprezentačních startů z aktuálního Brücknerova mužstva má na kontě Jan Koller, který v 78 zápasech nastřílel 48 gólů. Za nepřítomnosti Rosického je druhým nejzkušenějším reprezentantem Tomáš Ujfaluši s 60 starty. Druhým ve střeleckém pořadí za Kollerem je Milan Baroš s 31 góly.
Naopak reprezentačními benjamínky jsou Marek Kulič se 6, Tomáš Zápotočný a Tomáš Sivok se 3, Karel Piták se 2, Marek Matějovský s 1 startem a Martin Fenin, který dosud za dospělou reprezentaci nehrál.
Fanshop banner