Boleslav jede do Jablonce prolomit neúspěchy
Klub

Boleslav jede do Jablonce prolomit neúspěchy

Redakce

Před dohrávkou třetího ligového kola zůstaly na dně tabulky zcela bez bodu už jenom dva týmy, a to Mladá Boleslav a Jablonec. O to bude jejich vzájemné střetnutí v pondělním večeru důležitější a dramatičtější. Body potřebují oba, ale vyhrát může jenom jeden. Případná remíza neprospěje nikomu a jenom by prodloužila jabloneckou i boleslavskou mizérii.
Utkání 3. kola Gambrinus ligy FK Jablonec 97 – FK Mladá Boleslav se hraje v pondělí 20. srpna od 19,30 hodin na jablonecké Střelnici.

Jablonec i Mladá Boleslav ještě v lize nedaly gól, naopak po dvou inkasovaly a jsou bez bodu zcela na dně ligové tabulky. Z obou táborů zní odhodlané hlasy nelichotivou bilanci výrazně změnit. „Dostaneme se z toho,“ věří boleslavský bojovník Jan Rajnoch. „Při trénincích jsem vnímal, že kluci chtějí předchozí ztráty napravit a v Jablonci neúspěchy prolomit,“ tvrdí boleslavský kouč Luděk Zajíc.

„Proti Mladé Boleslavi musíme výrazně zlepšit obranu, jinak jsme bez šance,“ připomíná jablonecký trenér Luboš Kozel, že jeho mužstvo ve dvou ligových zápasech čtyřikrát inkasovalo a další čtyři góly dostalo v poháru UEFA od rakouské Austrie Vídeň.
„Povinnost nám velí doma vyhrát. Boleslav taky ještě nemá ani bod, takže to bude kdo s koho,“ prohlásil jablonecký brankář Michal Špit.
Hlavní údernou silou jabloneckého mužstva by měl být útočník Luděk Zelenka, jenž na sever Čech přišel v létě z Brna. V novém ligovém ročníku se ještě netrefil, ale při utkání evropského poháru dal vídeňské Austrii dva góly. „Musíme na Boleslav vlítnout a vyhrát,“ říká rozhodně jablonecký kanonýr.

Pravděpodobné složení boleslavského mužstva (Miller - Sedláček, Rajnoch, Kopic, Hrdlička - Kalina, Voříšek, Matějovský, Poláček - Kysela, Táborský) vychází z předchozích zápasů, ale protože nebylo moc úspěšné, dozná možná několika změn. Jakých? Boleslavští trenéři tajuplně mlčí. Hlavní trenér Luděk Zajíc po olomouckém utkání naznačil, že v závěru střídající mladík Řezníček předvedl v útoku více důrazu, než Kysela s Táborským dohromady. A v uplynulém týdnu také rozmýšlel, jak a kým vnese více života a ráznosti do středové formace.

V jabloneckých barvách by základní sestava mohla vypadat takto: Špit – Fukal, Homola, Eliáš, Flachbart – Vácha, Baranek, Kordula, Hamouz – Zelenka, Rilke. Z pohárové bitvy ve Vídni si přivezl bolestivé naražení stehna Zelenka a pokud by nemohl na hřiště, zastoupil by jej v útoku nejspíše Nulíček.

Autobusy s boleslavskými fanoušky odjíždí z městského stadionu FK Mladá Boleslav v pondělním podvečeru 20. srpna v 17,45 hodin. Zájezd včetně vstupenky stojí 100,- Kč (členy fansklubu 80,- Kč). Uzávěrka přihlášek, které přijímá Jan Pažout na mobilu 777 313 404, je v pondělním poledni.

Fanshop banner