Vídeňské klima jabloneckým střelcům svědčilo
Klub

Vídeňské klima jabloneckým střelcům svědčilo

Redakce

Když Jablonec nehraje o ligové body, tak mu to docela střílí. Takový je poznatek při pohledu na zápasovou statistiku nejbližšího boleslavského soupeře. Utkání třetího kola Gambrinus ligy FK Jablonec – FK Mladá Boleslav se hraje v pondělí 20. srpna od 19,30 hodin a střetnou se v něm soupeři, kteří v úvodních dvou mistrovských zápasech nedali ani jeden gól a nezískali ani jeden bod. Jablonečtí se však střelecky probrali ve Vídni, kde hráli předkolo poháru UEFA.

Výsledek předkola poháru UEFA ze čtvrtka 16. srpna Austria Vídeň – FK Jablonec 4:3 je velmi divoký, ale s nadějí do odvety. A také jistě patřičným pozvednutím sebevědomí. Jablonečtí za dvacet minut prohrávali o dva góly. Zelenkovi se podařilo do přestávky skóre vyrovnat. Vídeňáci v druhém poločase opět utekli o dva góly, ovšem čtvrt hodiny před koncem Baranek snížil.

V dresu FK Jablonec ve Vídni hráli: Špit – Fukal, Eliáš, Homola, Krejčí – Vácha (88. Zábojník), Baranek, Kordula (70. Valenta), Hamouz – Rilke, Zelenka (79. Nulíček).

Podobné střelecké hody v letošním létě Jablonec předváděl i v některých přípravných zápasech, než mu s příchodem ligové sezóny zvlhnul prach. Jablonec z devíti letních přípravných utkání pět vyhrál, jedno remizoval a tři prohrál při vysoce aktivním skóre 27:9, když téměř polovinu gólů dal v úvodu letní přípravy slabému Rudniku, který v poslední červnový den porazil 13:0. Následující den prohrál s Trnavou 0:2. Na turnaji v Hlinsku nejprve porazil Senec 3:0 a potom Hradec Králové 4:1. Po výhře nad Libercem 2:0 nečekaně podlehl v Hradci Králové 3:4.
Při soustředění v rakouském Seefeldu porazil Juil Petrosani 1:0 a remizoval s Maccabi Herzliya 1:1. Poslední přípravné utkání mu nevyšlo podle představ a prohrál s prvoligovým nováčkem Viktorii Žižkov 0:1. To bylo také jediné utkání letní přípravy, kdy Jablonečtí nepřekonali ani jednou soupeřova brankáře.

Letním kanonýrem byl s 5 góly Stožický, 4 góly dal Nulíček, ovšem prosadil se pouze proti slabému soupeři v úvodu přípravy. Dále stříleli 3 – Vošahlík, Baranek, Zelenka, 2 – Svátek, Krejčí, 1 – Flachbart, Smíšek, Hozda, Hloušek, Kordula.

Jablonec první dvě ligová utkání odehrál v duchu nepovedené generálky se Žižkovem. Doma se Slavií Praha a venku v Teplicích prohrál shodně 0:1. Výsledkově nepodařený jablonecký vstup do Gambrinus ligy je vzácně podobný boleslavskému. A tak není divu, že jsou Jablonec i Mladá Boleslav společně na předposlední příčce ligového pořadí bez bodu a s gólovým poměrem 0:2. Kdo v pondělním vzájemném souboji prohraje, spadne na úplné dno. Remíza postavení v tabulce ani jednomu týmu nevylepší. „Bereme jenom výhru,“ zní z obou klubů. Diváci se tedy mají na co těšit.

V mistrovském utkání proti Teplicím hrál Jablonec ve složení: Špit – Fukal, Homola, Eliáš, Krejčí – Flachbart (46. Vácha), Baranek, Kordula (46. Valenta), Hamouz – Hloušek (69. Nulíček), Zelenka. V předchozím utkání proti pražské Slavii byli v základní sestavě Stožický a Rilke.

Fanshop banner