Boleslav o ligové body s Jabloncem neprohrála dva roky
Klub

Boleslav o ligové body s Jabloncem neprohrála dva roky

Redakce

O prvoligové body se Mladá Boleslav a Jablonec střetly již šestkrát. Mladá Boleslav vyhrála čtyřikrát, Jablonec jenom jednou. Remízou skončilo pouze utkání v březnu 2006 na jabloneckém trávníku. Nejúspěšnějšími boleslavskými střelci do jablonecké sítě jsou Holub a Palát, oba dali po dvou gólech. Z jabloneckých hráčů se dvakrát do boleslavské branky trefil pouze Michálek. Celkové skóre vyznívá jasně pro Mladou Boleslav 8:4. V posledních dvou zápasech uplynulého ligového ročníku 2006/07 vyhrála Mladá Boleslav vždy 2:0.

Při listování historií vzájemných ligových bojů se patří zmínit, že Jablonec byl prvním oficiálním prvoligovým soupeřem Mladé Boleslavi. V létě 2004 premiérové ligové utkání Mladá Boleslav – Jablonec 1:0 rozhodl Rojka, který v současnosti nastupuje za béčko Sigmy Olomouc v moravskoslezské fotbalové lize.
V posledním ligovém střetnutí Mladé Boleslavi s Jabloncem dal svůj premiérový ligový gól Jaroslav Dittrich, který se však v posledním jarním mistráku zranil, v červnu podstoupil plastiku křížového vazu v koleni a nyní prodělává rehabilitaci, aby se co nejdříve vrátil v plné síle na trávník.

Statistika dosavadních ligových utkání s Jabloncem:

podzim 2004 MB – Jablonec 1:0 (Rojka)
jaro 2005 Jablonec – MB 2:0 (Michálek, Šenkeřík)
podzim 2005 MB – Jablonec 2:1 (Holub 2 – Michálek)
jaro 2006 Jablonec – MB 1:1 (Kiša – Palát)
podzim 2006 Jablonec – MB 0:2 (Pecka, Palát)
jaro 2007 MB – Jablonec 2:0 (Dittrich, Rajnoch)

V letošním roce se Mladá Boleslav s Jabloncem střetla už dvakrát.
Poprvé v lednu na umělé trávě v areálu boleslavského městského stadionu při zimním turnaji Tipsport Cup. V téměř sibiřských podmínkách Mladá Boleslav prohrála 1:3. Všechny góly padaly až ve druhém poločase. Nejprve stříleli jablonečtí Lafata, Flachbart a Valenta, deset minut před koncem snížil Ordoš.
Podruhé se hrálo v březnu o mistrovské body a opět v Mladé Boleslavi. Ve 25. minutě Dittrich doklepl do jablonecké sítě Špitem vyražený míč po Kyselově střele. Druhý gól přidal v 70. minutě Rajnoch hlavou po Matějovského trestném kopu od postranní čáry. Utkání nedohrál jablonecký Loučka, který byl v 65. minutě vyloučen za ragbyové stažení unikajícího Brunclíka.
Jarní sestava FK Mladá Boleslav proti Jablonci: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát – Dittrich (60. Brunclík), Abraham, Matějovský, Poláček (79. Holub) – Kysela (89. Mikolanda), Pecka. Za FK Jablonec nastoupili: Špit - Laciga, Fukal, Zábojník, Flachbart - Baranek, Kordula (65. Valenta), Loučka, Petržela – Svátek (70. Eliáš), Zeher (81. Smíšek).

Jablonec podobně jako Mladá Boleslav přes léto vyměnil trenéra. Petr Rada z Jablonce odešel do Teplic a na jabloneckou lavičku usedl Luboš Kozel, který před tím působil u třetiligové juniorky Slavie Praha. Asistentem trenéra se stal Jozef Weber, na jaře ještě aktivní hráč. Kromě Webera v jabloneckém mužstvu skončili Smíšek (přestoupil do Teplic), Pončák (přestoupil do Trnavy), Petržela (z hostování se vrátil do Sparty Praha), Zeher (z hostování se vrátil do Baníku Ostrava).
Jablonecký kádr posílili Zelenka (Brno), Stožický (Teplice), Hamouz (Kladno), Krejčí (Most), V.Štěpán (hostování z Olomouce), Vácha (hostování ze Slavie Praha), Rilke (hostování z Teplic) a vlastní hráči Vrabec, který se vrátil z hostování v třetiligovém Varnsdorfu, a Šísler, který dosud hrál převážně za jabloneckou juniorku.

Fanshop banner