Na severu Čech musí hráči zabrat
Klub

Na severu Čech musí hráči zabrat

Redakce

Máme dobré fotbalisty, ale chybí nám více zarputilých bojovníků, všimli si příznivci boleslavského fotbalu. Nejenže v krátké době z mužstva odešli Pecka (na hostování v Aachenu), Abraham (přestup do Sparty) a Palát (přestup do Vladivostoku), ale pro zranění kolen vypadli Dittrich a Ševinský, tedy hráči s nesmlouvavým důrazem v osobních soubojích a s neúnavnou a nekompromisní tohou po výhře. Právě v těchto aspektech musí všichni zdraví hráči přidat, aby v Jablonci uspěli a uťali šňůru gólové a bodové jalovosti.

Hráči i trenéři dobře vědí, že střet s Jabloncem ve třetím ligovém kole bude nesmírně důležitý. „Věřím, že vyhrajeme,“ říká trenér Luděk Zajíc za souhlasu asistenta Petra Čuhela.

A jak jsou na tom hráči?
Mimořádná nervozita z mizerného zahájení ligy na nich patrná není. Například při čtvrtečním tréninku všichni pracovali s chutí a v dobrém rozpoložení. Voříšek, Kopic a Rajnoch si po oficiálním konci tréninkové jednotky dokonce přidávali speciální cvičení na zdokonalení vedení míče.
Jan Rajnoch je jeden z těch, od kterého se očekává, že bude plnit roli důrazného bojovníka a vůdce smečky toužící po kořisti v podobě mistrovských bodů. On sám prohraná dvě úvodní ligová utkání považuje za krátkodobě přechodný stav. „Na každé mužstvo to někdy padne a nás to potkalo bohužel na začátku mistrovské sezóny, ale dostaneme se z toho,“ odmítá Rajnoch mínění, že by se mužstvo ocitlo v nějaké hlubší krizi.
Za 180 minut se nikomu nepodařilo prostřelit soupeřova gólmana. V popisu práce to má Jan Kysela, ale nevede se mu podle očekávání. „Nedaří se nám vytvářet šance.“ Na dotaz, proč se nedaří, pokrčí rameny. Je snad unavený z náročného léta, ve kterém po skončení předchozího ligového ročníku absolvoval evropský šampionát jednadvacetiletých a krátce po něm se zapojil do přípravy na novou sezónu? „Necítím se unavený, i když je pravda, že jsem měl podstatně kratší volno, než v předchozích letech.“

Podobně jako většina ostatních fotbalistů, měl i Tomáš Poláček dobrou náladu. „Už jsem úplně zdravý,“ pravil se spokojeným úsměvem. A projeví se to na výsledku v Jablonci? „Určitě ano,“ dodal pln odhodlání.
A tak evidentně nejsmutnějším účastníkem čtvrtečního tréninku byl rekonvalescent po operaci kolena Jan Riegel. „Stále ještě nemůžu hrát naplno, už jsem z toho nervózní,“ posteskl si urostlý hráč nad devítiměsíční herní pauzou.

 

Fanshop banner