Juniorka v jihočeském střetnutí o body zklamala
Klub

Juniorka v jihočeském střetnutí o body zklamala

Redakce

Po vydařeném domácím utkání s Letohradem v úvodním kole ČFL inkasovala boleslavská juniorka zaslouženou porážku v Sezimově Ústí, neboť na jihu Čech předvedla velmi špatný výkon. Soupeř, který je nováčkem třetí nejvyšší soutěže a v prvním kole dostal pětigólový výprask v Náchodě, se od začátku zápasu dostával bez větších problémů k ohrožení Šedovy branky. Když se navíc těsně před přestávkou zranili Vizingr a Nečas, nedokázalo se družstvo schopit a napravit prohraný poločas.

Při opakovaném atakování boleslavské branky se fotbalisté Sezimova Ústí dvakrát prosadili v prvním poločase. Po závarech v boleslavském pokutovém území se v závěru první půlhodiny trefil domácí Kostečka a o několik minut později obránce Horák nikým neatakován usměrnil soupeřův centr do vlastní sítě. Trenér Stanner nečekal na poločasovou přestávku a rozhodl se po druhém inkasovaném gólu ke změnám v základní sestavě.
Dvojí vystřídání však záhy přineslo komplikace. Krátce před přestávkou byl ze hřiště odnesen Vizingr a protože kvůli zranění nemohl pokračovat ve hře, tak měl boleslavský tým po prvním poločasu vyčerpaný povolený počet střídajících hráčů. A když se v nastaveném čase prvního dějství ještě zranil Nečas, musel po změně stran zpátky na hřiště, kde však v průběhu II. poločasu pouze statoval.
Naštěstí se boleslavská obranná hra po přestávce zlepšila a domácí se do vyloženější šance již nedostali. Protože hra boleslavské juniorky směrem dopředu k ničemu nevedla, na skóre z prvního poločasu se už nic nezměnilo. Výkon boleslavského družstva byl obrovským zklamáním. „S takovým herním projevem bychom se na hřištích soupeřů v dalších utkáních těžko prosazovali,“ prohlásil vedoucí družstva Michal Doležal.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Kalíšek, Mrvík, Vizingr (44. Svoboda), Horák (34. Pára) – Sedláček, Brezinský, Kučera, Vajgl (32. Fabián) – Schubert, Nečas.

V aktuálním pořadí ČFL je FK Mladá Boleslav"B" přesně uprostřed osmnáctičlenné tabulky na deváté příčce se třemi body. Stejně tolik získaly Marila Příbram"B", Slavoj Vyšehrad, Sezimovo Ústí, Karlovy Vary a Slovan Liberec"B". V čele jsou Sparta Praha"B", Viktoria Plzeň"B" a Náchod-Deštné s plným šestibodovým ziskem z dosud sehraných dvou kol.
Další mistrovské utkání ČFL hraje juniorka na domácím hřišti Astonka v sobotu 18. srpna od 10,15 hodin proti Vlašimi.

Fanshop banner