Také dorostenci nestačili na olomoucké soupeře
Klub

Také dorostenci nestačili na olomoucké soupeře

Redakce

Černý víkend měli boleslavští fotbalisté přičiněním olomouckých protivníků. Podobně jako ztratili dospělí všechny ligové body na hřišti v Olomouci, tak boleslavská družstva při premiéře v celostátní dorostenecké lize nedosáhla na body v utkáních se Sigmou Olomouc, ačkoliv hrála na domácím městském stadionu v Mladé Boleslavi. Starší dorostenci dostali tvrdou pětigólovou lekci a mladší podlehli těsně o jeden gól.
Nedařilo se ani boleslavským družstvům v žákovské SSŽ lize. Starší i mladší žáci prohráli s družstvy Viktorie Plzeň.

Ve dnech 8.-12. srpna sehrála mládežnická družstva FK Mladá Boleslav mistrovská utkání a přípravná utkání, a to s těmito výsledky :

FK Mladá Boleslav „A“dorost – SK Sigma Olomouc 0:5 (0:1)
„A“ dorost dostal v prvním utkání 1.DL od svého soupeře tvrdou lekci. Po dobu celého utkání byl cítit velký respekt našich hráčů. K ojedinělým možnostem ohrozit olomouckou branku jsme se sice dostávali, ale bez finálního zakončení. Hosté dokonale využili vzniklé situace, kdy obranná hra našeho družstva byla nedůsledná, špatně zorganizovaná. Po druhém gólu v naší síti bylo o výsledku zápasu rozhodnuto, hosté poté v krátkém sledu přidali ještě tři branky. Doufejme, že se z této vysoké porážky na úvod soutěže poučíme.

VOŠ Roudnice nad Labem – FK Mladá Boleslav „B“dorost 1:1 (0:1)
„B“ dorost sehrál v Roudnici nad Labem poslední přípravu před mistrovskými boji. V průměrném utkání se družstva nakonec rozešla smírně, z naší strany to nebyl optimální výkon. Těsně před přestávkou jsme se ujali vedení Zábrahou, domácí vyrovnali ze standartní situace.

FK Mladá Boleslav „C“dorost – SK Sigma Olomouc 1:2 (1:2)
Na rozdíl od svých starších kolegů jsme se v tomto utkání svému soupeři fotbalově vyrovnali. Utkání mělo velmi dobrou úroveň a může náš těšit, že k ní přispělo i naše družstvo svojí hrou. Hosté se ujali vedení, na které Zahustel reagoval pěknou vyrovnávací brankou. Olomouc ještě do přestávky z pokutového kopu upravila na konečných 1:2.

VOŠ Roudnice nad Labem – FK Mladá Boleslav „D“dorost 2:2 (0:2)
Také „D“ dorost hrál poslední přípravu před „mistráky“. V utkání dvou rozdílných poločasů jsme do přestávky byli lepším týmem a také se naše družstvo ujalo vedení brankami Tykače a Davida Šťastného. Po přestávce a vystřídání v naší sestavě se hra vyrovnala a domácím se nakonec podařilo utkání vyrovnat.

FK Mladá Boleslav „A“žáci – FC Viktoria Plzeň 1:3 (0:2)
„A“ žáci vstoupili do své soutěže porážkou. První poločas byl vyrovnaný, soupeř dokonale využil našich chyb ke skórování. Bohužel naši hráči nedokázali vypracované příležitosti proměnit v kontaktní branku. To se po přestávce přeci jen podařilo Šimkovi, který náš tlak dokázal vyjádřit i gólově. Další šance zůstaly opět nevyužity a soupeř z protiútoku rozhodl o naší porážce v poměru 1:3.

FK Slovan Lysá nad Labem – FK Mladá Boleslav „B“žáci 2:5 (1:1)
V týdnu sehráli naši „B“ žáci přípravné utkání v Lysé n.L. Byla to pro naše hráče užitečná prověrka, domácí byli snaživým protivníkem. O výsledku se rozhodlo až v průběhu II. poločasu. O naše branky se postarali Vacek O., Vraštil, Koštíř, Eliáš a Hejtmánek.

FK Mladá Boleslav „B“žáci – SK Kosmonosy 1:0 (0:0)
V sobotní přípravě jsme utkání rozhodli gólem Hodače, hosté se k utkání dostavili s malým počtem hráčů, takže za jejich družstvo nastoupili někteří hráči z našeho týmu.

FK Mladá Boleslav „C“žáci – FC Viktoria Plzeň 1:2 (0:1)
„C“ žáci také zahájili svojí mistrovskou soutěž. Do utkání jsme vstoupili dobře, měli jsme několik možností ke skórování, ale branka padla do naší sítě. Ani po změně stran se obraz hry nezměnil, hra hostí byla efektivnější než ta naše. Náš jediný úspěch zaznamenal z pokutového kopu Horváth.

FK Mladá Boleslav „B“žáci – FK AS Pardubice 1:0 (0:0)
Víkendové utkání skončilo také vítězstvím našeho týmu, dobrá hra tentokrát postrádala lepší koncovku, hosty několikrát podržel brankář. Jedinou branku dal Gebert z pokutového kopu.

FC Slovan Liberec – FK Mladá Boleslav „D“žáci 9:0 (2:0, 5:0, 2:0)
V přípravě hrané na tři třetiny jsme až příliš vysoko prohráli, i když obraz hry tomu nepovídal. Naši hráči se na rozdíl od svého soupeře neprosadili v útočné fázi (2x tyč, 1x břevno).

FK Mladá Boleslav „D“žáci – SK Kosmonosy 4:1 (1:0)
O víkendu měli trenéři k dispozici již více hráčů, po celé utkání mělo naše družstvo převahu, kterou také zúročilo gólově. Dvakrát se trefil Vodháněl, jednou Bár a Sedláček.

Fanshop banner