Rozhodovala bojovnost, shodli se trenéři Zajíc a Pulpit
Klub

Rozhodovala bojovnost, shodli se trenéři Zajíc a Pulpit

Redakce

Mimořádná důležitost sobotního utkání Sigma Olomouc – Mladá Boleslav vyplynula z burcujícího faktu, že obě mužstva v ligové premiéře zklamala. Olomouc v Českých Budějovicích a Boleslav s Viktorií Žižkov. Uvědomovali si to oba trenéři, shodou okolností nováčci na prvoligových lavičkách. Po závěrečném hvizdu rozhodčího radostí křepčil olomoucký Martin Pulpit, kdežto boleslavský Luděk Zajíc zamračeně skousával druhou těsnou prohru 0:1.

Boleslavský Luděk Zajíc na pozápasové tiskovce nejprve poblahopřál soupeři k vítězství a potom se pustil do hodnocení: „Důležitost utkání byla dopředu dána předcházejícími výsledky a podle toho to i na hřišti vypadlo. Bylo to o bojovnosti, nasazení a s minimem šancí na obou stranách. Domácí využili jedné z mála šancí, když perfektně provedli přímý kop, my žádnou příležitost nevyužili a proto prohráli. Chtěli jsme hrát fotbal a více kombinovat, ale nezvládli jsme úvodní minuty druhého poločasu a soupeř toho využil.“
Boleslavský tým podruhé prohrál těsně 0:1, je bez bodu a nečekaně na zcela opačném pólu ligové tabulky, než si v posledních dvou letech zvykl a pro nový mistrovský ročník naplánoval.
„Je to pro nás složité, že nemáme žádný bod po dvou zápasech. Musíme pokračovat dál a hledat řešení,“ prohlásil Luděk Zajíc. Naznačil, že bude muset zahýbat se základní sestavou, která vstoupila do úvodu sezóny bez efektu. Jedním z mála hráčů, jehož jméno zmínil v pozitivním smyslu, byl Řezníček, který nastoupil na závěrečných deset minut.

Olomoucký Martin Pulpit po skončení zápasu předvedl očekávané radostné kreace včetně úprku k sektoru fandů svého týmu. „Vždycky po vyhraném utkání běžím poděkovat divákům, protože si to zaslouží a především pro ně se fotbal hraje. Dělal jsem to tak všude, kde jsem působil, i v Mladé Boleslavi,“ připomněl svoji pojizerskou kapitolu Pulpit. Kuriózní perličkou v jeho trenérské kariéře je, že jak v Mladé Boleslavi před čtyřmi roky tak i letos v Sigmě Olomouc přebíral mužstvo po Petrželovi.
V hodnocení utkání souhlasil s boleslavským kolegou, že právě úvodní porážky obou týmů ovlivnily atmosféru vzájemného střetu. „Důležité bylo, aby jsme nezazmatkovali po první porážce a dobře si promysleli taktiku do druhého utkání. Vsadili jsme na bojovníky a mladé hráče a vyšlo nám to. Pro toto utkání byly rozhodující nasazení a bojovnost. Uznávám, že byly pasáže, kdy nás Boleslav dostávala pod tlak, ale hlavní je, že jsme vybojovali první vítězství sezony,“ pravil Pulpit.

Fanshop banner