Boleslav zase nedala gól a proto prohrála
Klub

Boleslav zase nedala gól a proto prohrála

Redakce

Nikdo z boleslavských fotbalistů ani v druhém ligovém utkání nedal gól a tak tři body za nejtěsnější výhru získal soupeř. Jediný gól utkání dal ve druhém poločase v 59. minutě Kazár, jenž v létě přišel do Sigmy z druholigového HFK Olomouc, z trestného kopu. Boleslavští nedokázali podobně gólově odpovědět, i když v závěrečné čtvrthodině útočili na olomouckou branku se čtyřmi ofenzívními hráči (Sedláček, Holub, Kysela, Řezníček). V poli vyrovnané utkání vyhrál šťastnější soupeř. "Propásli jsme úvodní minuty druhého poločasu," posteskl si boleslavský kouč Zajíc.

V prvním poločase se hrál opatrný fotbal. Přestože se akce přelévaly z jedné strany na druhou, tak opravdu nebezpečné situace brankáři neřešili. Ve 22. minutě sice Janotka řízně centroval před boleslavskou branku, ale žádného spoluhráče nenašel a Miller míč snadno získal. Ve 34. minutě po Rajnochově faulu na pronikajícího Hubníka se trestný kop olomouckých kousek od hranice šestnáctky ani k Millerovi nedostal, neboť rozehrávaný signál boleslavskou obranu nezaskočil. Krátce před přestávkou Kazár ukličkoval trojici boleslavských protihráčů, ale jeho centr proletěl planě kolem Millerovy branky.

Boleslavští se poprvé před Drobisze dostali již v 5. minutě, ale po Brunclíkově odkopu se Táborský mezi stopery k míči neprodral a olomoucký brankář už měl snadnou práci. Za tři minuty zkoušel na olomouckou branku vyzrát Matějovský, ale neuspěl střelbou ani přihrávkou. Ve 23. minutě na Brunclíkův trestňák od postranní lajny vyskočil ve vápně Rajnoch, ale trefil míč špatně a Drobisze neohrozil. Ve 35. minutě po faulu Silvy na Kyselu vystřelil Voříšek z trestného kopu ránu jako z kanónu. Drobisz v olomoucké brance ztěží vyrazil míč jen před sebe a jeho spoluhráči ho odkopli do bezpečí.

Ani ve druhém poločase boleslavské akce neskončily gólovým efektem. Jediným, kdo se trefil do soupeřovy branky byl Kazár, jenž přišel do Sigmy v létě z druholigového HFK Olomouc. V 59. minutě Kopic nešťastným zákrokem poslal na zem pronikajícího Janotku těsně před boční lajnou pokutového území. Míč si postavil Kazár a kolem dvoučlenné hráčské zdi zatočil trestný kop přesně do vzdálenějšího horního růžku Millerovy branky – 1:0.
Sedm minut před olomouckým gólem se z malého vápna neprosadil hlavou Sedláček. V dalším průběhu se boleslavští obránci snažili dlouhými pasy najít Kyselu na hrotu útoku, ale ten se neprosadil. Buď ho zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu nebo faulující protihráči. V šancích před Drobiszem se neprosadili Kysela, Řezníček ani Holub.

V závěrečných minutách hrála Mladá Boleslav se čtyřmi fotbalisty v útočné formaci – Sedláčkem, Holubem, Kyselou a Řezníčkem. V 74. minutě se na Poláčkův centr marně natahoval Holub, kterému v 80. minutě připravil střeleckou pozici Řezníček, když se zbavil soupeře u brankové čáry. Holub atakovaný bekem však neměl ke střelbě potřebný klid a neprosadil se. V předposlední minutě Matějovský našel na hranici pokutového území Řezníčka, ten se zbavil obránce a tvrdě vystřelil. Minul však levý horní růžek Drobiszovy branky.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Brunclík, Rajnoch, Kopic, Hrdlička – Kalina (46. Poláček), Matějovský, Voříšek (78. Řezníček), T. Sedláček – Kysela, Táborský (70. Holub). Připraveni také byli Rolko, Ordoš, Vaněček a Pižanowski.

Sestava SK Sigma Olomouc: Drobisz – Randa, Šuškavčevič, Škerle, Jurkič – Silva Rossi, Bajer, Kaščák – Janotka (90. Komárek), M. Hubník (71. Hartig), Kazár (75. Lukšík). Připraveni ještě byli V.Schulmeister, Jindřišek, Bueno a Vojáček.

Gól: 59. Kazár

ŽK: Silva, Šuškavčevič – Rajnoch, Hrdlička

Rozhodčí: Jílek – Goňa, Ondo

Diváků: 5313

Fanshop banner