Před odjezdem na Moravu trénovali ve sprše
Klub

Před odjezdem na Moravu trénovali ve sprše

Redakce

Mistrovské utkání 2. kola Gambrinus ligy SK Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav se hraje na Andrově stadionu v sobotu 11. srpna od 19 hodin. Předpokládaný sobotní autobusový zájezd fanoušků se nekoná pro malý zájem.
Výprava osmnáctičlenného hráčského kádru s realizačním týmem odjela do Olomouce již v pátečním odpoledni bezprostředně po tréninku, v jehož průběhu se hráči pořádně vysprchovali přičiněním nevídané průtrže temných mračen.

Pátečního tréninku se zúčastnili brankáři Miller a Pižanowski, hráči Rolko, Rajnoch, Kopic, T.Sedláček, Vaněček, Voříšek, Hrdlička, Matějovský, Kalina, Brunclík, Poláček, Holub, Táborský, Řezníček, Kysela, Ordoš a Riegel. Když vyběhli krátce po druhé hodině odpolední na trávník, byla už obloha řádně zatažená a sem tam se blýsklo a zahřmělo.
S prvními pokyny trenérova asistenta Petra Čuhela začalo pršet a záhy lilo skutečně jako ze zahradníkovy konve. I když déšť neustal, ba naopak spíše houstnul, a navíc se i znatelně ochladilo, pokračovali hráči v trénování. Jednoduchá cvičení s míčem čím dál více komplikovaly rozrůstající se kaluže. Vodní příval bičoval hráče, trenéry, maséra i kustoda. Nikdo se neschovával do té doby, až krátce před třetí hodinou hlavní trenér Zajíc trénování ukončil a zavelel k odchodu do kabiny. Pršet nepřestalo ani když kolem půl čtvrté vyrazil autobus z boleslavského městského stadionu do Olomouce. Tam budou boleslavští fotbalisté z pátku na sobotu nocovat, v sobotním dopoledni trénovat a navečer se prát o mistrovské body v utkání 2. kola Gambrinus ligy.

Doma zůstali marodi Riegel, Dittrich a čerstvě operovaný Ševinský. Trest za žluté karty ze závěru minulé sezóny si odbyl stoper Kopic. Předpokládaná sestava FK Mladá Boleslav: Miller – T.Sedláček nebo Rolko, Rajnoch, Kopic, Hrdlička – Kalina, Voříšek, Matějovský, Poláček nebo Brunclík – Kysela, Holub nebo Táborský.

Olomoucké rozestavení v předchozím ligovém utkání vypadalo takto: Drobisz – Randa, Šuškavčevič, Škerle, Jurkič – Rossi da Silva, Melinho, Onofrej (Kaščák) – Janotka (Petr), M. Hubník, Kazár (V.Schulmeister). Protože výkon mužstva i konkrétně některých jednotlivců (například Melinha) trenér Půlpit veřejně kritizoval bezprostředně po utkání na tiskovce a navíc se v Českých Budějovicích zranil Onofrej, dozná olomoucká základní sestava určitě několik změn.

Fanshop banner