Střetnou se dva poražené týmy, které v premiéře neskórovaly
Klub

Střetnou se dva poražené týmy, které v premiéře neskórovaly

Redakce

Utkání 2. kola Gambrinus ligy SK Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav se hraje v sobotu 11. srpna od 19 hodin. Boleslavské mužstvo odjíždí o den dříve bezprostředně po pátečním tréninku a přenocovat bude v místě konání utkání. Autobus s fanoušky má naplánovaný odjezd na sobotní odpoledne ve 14 hodin.
Na olomouckém Andrově stadionu se střetnou týmy zklamané z nepovedeného vstupu do nové mistrovské sezóny. Mladá Boleslav podlehla Viktorii Žižkov 0:1 a Sigma Olomouc prohrála v Českých Budějovicích 0:2.

V dosavadních šesti vzájemných utkání si Mladá Boleslav se Sigmou Olomouc bodové zisky rovnoměrně rozdělily, aniž by spolu remizovaly. Gólový poměr vyznívá lehce pro Olomouc 10:9. V boleslavském dresu se proti Olomouci dařilo Holubovi a Vítovi, jenž je olomouckým odchovancem a letos v létě přestoupil do Hradce Králové. Oba dali po dvou gólech. Olomoučtí z deseti gólů dva dali z pokutových kopů (Hudec, Randa), Boleslavští podobnou příležitost neměli ani jednou.

Bilance vzájemných ligových utkání:

podzim 2004 FK MB – Olomouc 1:2 (Pecka – A.Bednář, Vyskočil)
jaro 2005 Olomouc – FK MB 2:0 (König, Babnič)
podzim 2005 Olomouc – FK MB 2:3 (Onofrej, Hudec – Holub, Vít, Kysela)
jaro 2006 FK MB – Olomouc 2:0 (Vít, Sviták)
podzim 2006 FK MB – Olomouc 2:1 (Holub, Brezinský – Randa)
podzim 2006 Olomouc – FK MB 3:1 (Janotka, M.Hubník, V.Schulmeister – T.Sedláček)

V uplynulém mistrovském ročníku se Mladá Boleslav se Sigmou Olomouc střetla dvakrát již na podzim roku 2006. V létě na boleslavském trávníku vzájemným střetem zahajovaly ligový program a odveta na olomouckém Andrově stadionu se jako předehrávané jarní kolo odbyla ještě v prosinci minulého roku.
Při utkání FK Mladá Bolelsav - SK Sigma Olomouc 2:1 v loňském létě na sebe nejdříve upozornil Palát. Ve třetí minutě mu sudí neuznal gól kvůli ofsajdu a o půl hodiny později za jeho zákrok na Štěpána nařídil penaltu. Randa nedal brankáři Kučerovi šanci a Olomouc vedla. Čtvrt hodiny před koncem vyrovnal Holub, jenž krátce před tím vystřídal Poláčka. Pět minut před koncem vítězný gól dal Brezinský. Než rozhodčí odpískal konec napálil olomoucký Kobylík míč do břevna boleslavské branky.
Sestava FK Mladá Boleslav: Kučera – Ševinský, Vít, Brezinský, Palát – Vaculík (46. Kysela), Matějovský, Abrahám, Poláček (68. Holub) – Kulič (84. Ordoš), Pecka. Sestava SK Sigma Olomouc: Lovásik – Randa, R. Hubnik, Hudec, Škerle – Štěpán (62. König), Rýdel, Kaščák, Pulkert (75. Onofrej) – M. Hubnik, Chmelíček (81. Kobylík).
Loňskou prosincovou odvetu SK Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav 3:1 absolvoval boleslavský tým značně oslabený. Kvůli trestům nehráli Matějovský, Kulič, Kysela, zranění byli Brezinský a Pecka. Navíc utkání nedohrál Vít s podezřením na natržený stehenní sval. Aby té pohromy nebylo málo, přehlédl rozhodčí Jílek penaltový zákrok Vepřeka na Holuba před koncem poločasu. To už Olomouc vedla Janotkovým gólem z vymyšleného trestného kopu. Šest minut po změně stran potrestal nedůslednost boleslavské defenzívy Michal Hubník druhým gólem v Millerově síti. V 68. minutě snížil T.Sedláček po Abrahamově pasu, ale na vyrovnání nedošlo. Naopak čtyři minuty před koncem Schulmeister pojistil olomouckou výhru.
Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský, Rajnoch, Rolko, Palát – Sedláček, Abraham, Vít (33. Šmerda), Poláček – Holub, Ordoš (61. Vaculík). Sestava SK Sigma Olomouc: Vojáček – Flachbart, Roman Hubník, Horáček, Vepřek – Janotka, Melinho (87. Hořava), Randa, Štěpán (73. Rýdel)– Michal Hubník (61. Vojtěch Schulmeister), Pulkert.

Olomouc sehrála v letošní letní přípravě deset utkání a z nich čtyři vyhrála, čtyři remizovala a jenom dvě prohrála. Nastřílela třináct gólů, což není o moc lepší bilance než boleslavská. Mladá Boleslav v devíti letních přípravných zápasech s varovně vyrovnanou bilancí, když třikrát vyhrála, třikrát remizovala a třikrát prohrála, nastřílela jen jedenáct gólů.
Boleslavským letním střelcem byl středopolař Brunclík se třemi trefami. Letními kanonýry olomouckého týmu byli se 3 góly M.Hubník a Onofrej, 2 góly dali Melinho a Janotka, po jednom Bueno, Komárek a Rýdel.
Sigma Olomouc podlehla hned v úvodu přípravy Fulneku 0:2, potom porazila Artmedii Bratislavu 2:0. Na turnaji v Nové Včelnici vyhrála s Českými Budějovicemi 1:0 a prohrála ve finále s Teplicemi 1:3. Nejvyššího vítězství dosáhla s místním rivalem HFK Olomouc 6:0 a po remíze se Slováckem 1:1 si získala nejcennější letní skalp výhrou nad West Ham United 1:0. Závěr letní přípravy vyzněl remízově – s Hapoel Tel Aviv 0:0, s Hradcem Králové 0:0 a s Baníkem Ostrava„B“ 1:1.

Podobně jako Mladá Boleslav i Sigma Olomouc v létě vyměnila hlavního trenéra a pozměnila hráčský kádr.
Do Olomouce v letošní letní přestávce přestoupili brankář Drobisz a stoper Šuškavčevič ze Slovácka, Brazilci Silva z Rio Claro a Bueno z El Atletico Sorocaba, Slovinec Jurkič z Örgryte, Čupr z kyperského klubu Pafos, druholigový kanonýr Kazár z HFK Olomouc a Klesnil z SK Hulín. Z hostování se vrátili Bajer (Bystrc). Vedení olomouckého klubu usilovalo o angažování útočníka Ivany ze Slovácka, ale ten nakonec podepsal roční hostování v pražské Slavii.
Novicem v olomoucké kabině je také trenér Půlpit, který na Hanou přišel z druholigového Sokolova. Před čtyřmi lety trénoval v Mladé Boleslavi, kde podobně jako letos v Olomouci nastoupil angažmá po Petrželovi.
Z Olomouce naopak odešli Hochmeister, který ukončil hostování a vrátil se do Liberce, a na přestup König do Fulneku, Hudec do Slovácka, J. Barcal, D. Barcal, Kopecký a Stoklásek do Hlučína, Vacek do Sparty, Horáček do Brauschweigu a Špiláček do TSG Hoffenheim. Na hostování do jiných klubů odešli Vepřek a Šedivý (Jihlava), V.Štěpán (Jablonec), Šultés a Chmelíček (Slovácko), Černý (Hamilton), Bouška (Hradec Králové) a Blaha (Fulnek).
Neslavně letos v létě skončil trenér Petržela, neboť především na jeho hlavu padala kritika při hodnocení uplynulého mistrovského ročníku, kdy Sigma Olomouc do poslední chvíle bojovala o udržení prvoligové příslušnosti. "Za posledních dvacet, dvaadvacet let to byla nejhorší sezona, kterou jsme v Sigmě absolvovali. Nebylo to ideální v oblasti trenérské práce, zejména ve druhé polovině sezony. V zimě jsme nezvládli ani posílení mužstva, které bylo na jaře slabší než na podzim," řekl dlouholetý šéf olomouckého fotbalu Jaromír Gajda, který přiznal, že olomoučtí v loňském roce hospodařili s obratem 120 milionů korun. „Se stejnou částkou počítáme i letos,“ uvedl Gajda pro klubový web. V podobné ekonomické úrovni se pohybuje i hospodaření FK Mladá Boleslav.

Fanshop banner