Juniorka v sobotu cestuje na jih Čech
Klub

Juniorka v sobotu cestuje na jih Čech

Redakce

Česká fotbalová liga pokračuje devíti zápasy 2. kola a jedním z nich je duel FK Spartak MAS Sezimovo Ústí – FK Mladá Boleslav, který se hraje v sobotu 11. srpna od 17 hodin. Z Mladé Boleslavi juniorka odjíždí ve 12,45 hodin a v jihočeském Sezimově Ústí nedaleko Tábora ji čeká tým vedený zkušeným koučem Dejmalem s touhou napravit nepovedený vstup do podzimní sezóny. Boleslavští mladíci by rádi potvrdili dobrou letní formu, jejímž dokladem je nepřerušená šňůra sedmi utkání bez prohry, když k pěti vítězstvím a jedné remíze v přípravě přidali výhru v úvodním mistráku.

Nový mistrovský ročník 2007/08 začalo Sezimovo Ústí nepovedeně. V prvním kole poháru ČMFS Sezimovo Ústí podlehlo v Písku diviznímu soupeři 0:2 a z dalších bojů vypadlo. Ještě tvrději narazilo v třetiligovém mistráku. Výsledek úvodního utkání ČFL Náchod-Deštné – Sezimovo Ústí 5:1 byl překvapivě krutou lekcí. Nikdo jiný takový výprask v prvním srpnovém víkendu nedostal a proto po 1. kole je Sezimovo Ústí jasně posledním týmem v osmnáctičlenném pořadí ČFL. Což jistě kouče Dejmala, jenž do Sezimova Ústí přišel v létě z třetiligových Karlových Varů, nenechává klidným.

Boleslavští junioři pod Stannerovým vedením začali mistrovskou soutěž o poznání lépe než před rokem za Kokoškovy éry. To se první výhry dočkali až ve čtvrtém kole. Letos porazili hned v prvním zápase Letohrad po kvalitním výkonu 1:0.
Do Sezimova Ústí tudíž vyrazí se zdravým sebevědomím, i když nikoliv bez starostí. Ve stejný den hraje své mistrovské utkání také prvoligové áčko, které přišlo o zraněného beka Ševinského. A tak nejenže nemůže Stanner zvažovat případné posílení juniorského kádru, ale naopak spíše přijde o někoho z defenzivních hráčů, pokud si jej kouč Zajíc vyžádá.

V ČFL je Sezimovo Ústí čerstvým nováčkem. V předchozí sezóně hrálo divizní A skupinu a v ní skončilo třetí s 59 body, což byla ztráta deseti bodů na vítěze Slavoj Vyšehrad. Druhé Klatovy získaly 65 bodů.
Ovšem Sezimovo Ústí platilo v divizi za téměř nedobytnou jihočeskou baštu. Z patnácti domácích utkání třináct vyhrálo při celkovém skóre 32:11. V tabulce sestavené jen z domácích utkání Sezimovo Ústí na první příčce získalo o čtyři body více než celkový divizní vítěz Vyšehrad.
V celkové divizní bilanci Sezimovo Ústí z třiceti utkání mistrovského ročníku 2006/07 vyhrálo osmnáctkrát, remizovalo pětkrát a prohrálo sedmkrát při aktivním gólovém poměru 53:27.

Přestože Sezimovo Ústí divizní soutěž nevyhrálo, radovalo se z postupu do třetiligové soutěže, neboť ji převzalo od Prachatic. Důvody byly ekonomické a tak Prachatice, ačkoliv neskončily v ČFL na sestupovém místě, hrají nyní divizi a jejich místo převzalo Sezimovo Ústí. Stalo se tak fotbalově druhým nejvýznamnějším městem v jihočeském regionu po prvoligových Českých Budějovicích.
V uplynulé desetiletce prodělal fotbal v Sezimově Ústí obrovský rozvoj a výkonnostní vzestup. Klub v roce 1997 postoupil do krajského přeboru a v roce 2000 do divize. Letos je nováčkem ČFL a ve městě začíná fungovat Fotbalová akademie.

Fanshop banner