Boleslav přišla o pravého beka Ševinského
Klub

Boleslav přišla o pravého beka Ševinského

Redakce

Pozici na pravém kraji obranné formace měl František Ševinský zadanou od svého příchodu do Mladé Boleslavi před dvěma lety. V první srpnové neděli zákeřný a likvidační zákrok žižkovského kapitána Luďka Straceného pochroumal Ševinského pravé koleno tak brutálně, že boleslavského obránce vyřadil ze hry. Utkání s Viktorií ŽIžkov nedohrál a v pondělí nemohl trénovat. Nyní čeká na odborné vyšetření a pravděpodobně na operaci s dlouhodobou rekonvalescencí, pokud se prokáže přetržení křížového vazu.

Diváci na hřišti i u televizních obrazovek viděli, jak Stracený nesmyslně podťal Ševinského uprostřed hřiště. „Nevím, jak se ta situace odehrála, vůbec si na ten zákrok nevzpomínám a na televizní záznam jsem se druhý den raději ani nedíval,“ pravil mírně šokovaný Ševinský.
Krátce po sražení protihráčem a bezprostředně po krátkém ošetření mimo hrací plochu se vrátil na trávník. „Běhat mi šlo, ale když jsem udělal pohyb do strany, tak to uvnitř zabolelo. Proto jsem musel vystřídat.“ Ševinský ze hřiště odešel v devatenácté minutě utkání s Viktorií Žižkov. A rozhodčí Makovička kata Straceného nepotrestal ani žlutou kartou, ačkoliv by nepochybil, ani kdyby sáhl pro červenou. Ne nadarmo šéf tuzemských rozhodčích Macela výkon Makovičkův označil za velmi špatný. To však bod za neuznaný regulérní gól v závěru utkání, ani zdravého obránce Mladé Boleslavi nevrátí.

Co Ševinského nyní čeká?
„Je mimo tréninkový proces a má nařízený klid do pátku, kdy na orthopedickém oddělení pražské nemocnice Na Františku podstoupí artroskopické vyšetření poraněného kolena a pokud se prokáže podezření na vážné poškození či dokonce přetržení křížového vazu, hned na místě mu provedeme plastiku vazu,“ vysvětlil klubový lékař František Sinkule.

Ševinský smutně přemítá, že ve své dosavadní fotbalové kariéře nebyl tak vážně zraněný, aby nesměl delší čas na hřiště. Nyní mu to hrozí. „Těžko se s tím smiřuji a v hlavě si nemůžu srovnat, že bych měl být delší dobu bez fotbalu,“ neskrývá rozladění v hlase zraněný boleslavský bek. Tím spíše, když mu koleno nenateklo, ani ho mimořádně nebolelo.
Osmadvacetiletý František Ševinský do mladoboleslavského klubu přišel v létě 2005 z Drnovic, kde působil od roku 2002. V drnovickém dresu odehrál 28 ligových utkání a dal jeden gól, v boleslavském dresu odkopal 58 ligových utkání a trefil tři góly. Vypracoval se v oporu boleslavské obrany pro zápasy v Gambrinus lize i v evropských pohárech.

Fanshop banner