Šéf sudích Macela potvrdil, že Makovička upřel Boleslavi gól
Klub

Šéf sudích Macela potvrdil, že Makovička upřel Boleslavi gól

Redakce

Na „kdyby“ se nehraje. Ale kdyby přeci jen ano, tak by vyrovnávací gól z poslední minuty nastavení v utkání s Viktorií Žižkov platil a Mladá Boleslav by měla alespoň jeden bod z úvodního utkání a nadále by trvala její série domácí neporazitelnosti. Šéf českých fotbalových rozhodčích Luděk Macela se po prvním ligovém kole nového ročníku na arbitry hodně zlobil a nejvíce na Milana Makovičku, který pískal střetnutí Mladá Boleslav – Viktorie Žižkov, a na Jílka, který řídil duel Bohemians – Ostrava.

K neuznaném gólu v žižkovské síti Macela pro zpravodajský server iDnes řekl: „Pokorný signalizoval ofsajd, který nebyl, protože Rolko své ofsajdové pozice nevyužil. Gól dal Rajnoch, který v ofsajdu nebyl. Celá tahle situace jen dokresluje celé počínání trojice rozhodčích v Boleslavi: velice špatně spolupracovali." Podle Macely fatálně výsledek utkání ovlivnili společným přičiněním hlavní Makovička s asistentem Pokorným.

Rozhodčímu Makovičkovi také vytknul, že střet Rajnocha se Švancarou v prvním poločase neposoudil jako faul boleslavského stopera a nenařídil ve prospěch Žižkova pokutový kop. Tomu se však soudný divák ani moc nedivil, neboť o penaltovou přízeň rozhodčího se Švancara opakovaně pokoušel několikrát hodně teatrálními kreacemi...

Každá chyba v posuzování dění na fotbalovém trávníku je nemilá pro toho, komu právě ublíží. A mnohé z pochybení hráčů či rozhodčích v dalším průběhu překryjí povedené akce. Ovšem neuznání regulérního gólu v poslední minutě utkání, kdy už nezbývá čas na vstřelení jiného, je hrubé a trestuhodné ovlivnění konečného výsledku. Rozhodčí Makovička sice bude potrestaný tím, že si nějaký čas nezapíská, ale Mladé Boleslavi ukradený gól a tím pádem ani mistrovský bod už nevrátí.

Fanshop banner