Pecka se zatím trefil jenom jednou
Klub

Pecka se zatím trefil jenom jednou

Redakce

Boleslavský útočník a nejlepší ligový kanonýr uplynulého ročníku Luboš Pecka je na hostování v německém klubu TSV Alemannia Aachen, který letos spadl z první do druhé bundesligy. V novém působišti Pecka nastoupil ve čtyřech přípravných a jednom pohárovém utkání. A hned v tom prvním dal svůj dosavadní jediný gól. Za Alemannii Aachen nastupuje v dresu s číslem 11 a první mistrák ho čeká v pátek 10. srpna.

Úplně poprvé za Alemannii Aaachen nastoupil Pecka 14. července proti FC Germania Dürwiss a na jasné výhře svého nového mužstva 8:1 se podílel gólem v 80. minutě, kdy zvyšoval na 6:1. O čtyři dny později proti Standardu Lutych hrál Pecka pětaosmdesát minut, utkání skončilo remízou 1:1. V dalším přáteláku 20. července proti VfR Aalen nebyl Pecka v základní sestavě a do hry naskočil až na poslední čtvrthodinku. Nic však na bezgólové plichtě 0:0 nezměnil.
Při překvapivé výhře Alemanie Aachen nad RSC Anderlecht 1:0 nebyl Pecka na hřišti ani minutu. V následujícím vítězném střetnutí nad PFC Lokomotiva Sofia 3:1 hrál více než hodinu, když jej v 63. minutě střídal slovenský útočník Nemeth. V neděli 5. srpna, tedy v den, kdy Mladá Boleslav utrpěla těsnou prohru od Žižkova, nastoupil Pecka v utkání německého DFB-Pokal poháru 1.FC Normannia Gmünd – TSV Alemannia Aachen 0:3. Hrál celé utkání, gól nedal a v 67. minutě vyfasoval žlutou kartu.
Ostrá mistrovská premiéra ve 2. bundeslize Luboše Pecku čeká v pátek 10. srpna, kdy Alemannia Aachen na svém hřišti hostí tým FC Carl Zeiss Jena.

Fanshop banner