Špatný začátek, dobrý konec?
Klub

Špatný začátek, dobrý konec?

Redakce

Ve staročeském lidovém rčení se optimisticky praví, že špatný začátek avizuje dobrý konec. Ovšem fotbalisté spíše věří, že k dobrému konečnému umístění v mistrovské soutěži spíše dojdou, když dobře začnou. Mladá Boleslav začala letošní ligu zle. Je to špatné, nebo dobré znamení? Mladé Boleslavi se dosud nestalo, že by v úvodním utkání Gambrinus ligy vyšla úplně střelecky naprázdno. Až letos proti Viktorii Žižkov.

V létě 2004 při historické prvoligové premiéře Mladá Boleslav porazila Jablonec těsně 1:0. Na konci ročníku 2004/05 byla ráda za záchranu, kterou si pojistila až v předposledním kole.

V roce 2005 dostala Mladá Boleslav lekci od Liberce, s nímž v úvodním utkání na domácím trávníku krutě prohrála 2:4. Na konci mistrovského ročníku 2005/06 se však radovala z druhého místa za mistrovský titul slavícím Libercem, což byl historicky největší úspěch boleslavského fotbalu.

V loňském létě první ligový zápas Mladá Boleslav vyhrála nad Olomoucí těsně 2:1, když myslela především na to, aby nezklamala v evropských pohárech. Nezklamala a v lize skončila na konci ročníku 2006/07 třetí.

Letošní zahájení ligy Mladé Boleslavi nevyšlo, neboť podlehla Viktorii Žižkov po rovnocenném boji nešťastně 0:1. Třeba je to smolný vstup do povedeného mistrovského ročníku, jako tomu bylo před dvěma lety...

Fanshop banner