Vedení klubu si smluvně pojistilo mladíky Kučeru a Schuberta
Klub

Vedení klubu si smluvně pojistilo mladíky Kučeru a Schuberta

Redakce

Talentovaní fotbalisté Jiří Schubert a Martin Kučera podepsali s FK Mladá Boleslav v letošním červenci čerstvé profesionální smlouvy. Oba patří do třetiligového kádru juniorky vedené trenérem Karlem Stannerem a jeho asistentem Jiřím Tymichem. Oba ofenzivně ladění a kreativně nadaní hráči jsou považované za budoucnost boleslavského fotbalu. Je na nich, zda mínění trenérů a expertů potvrdí nebo zmaří neprofesionálním přístupem.

Mimořádně nadaný devatenáctiletý útočník Jiří Schubert letos skončil v dorostenecké kategorii a zapojil se do přípravy boleslavské juniorky. V letní přípravě prokázal, že po svém otci, jenž střílel góly za Mladou Boleslav před dvaceti lety, zdědil vzácné kanonýrské instinkty a s třemi přesnými trefami se stal společně s Nečasem letním střelcem juniorky. Jiří Schubert je čistokrevným boleslavským odchovancem a v letošním červenci podepsal s FK Mladá Boleslav pětiletý kontrakt, který mu dává perspektivu očekávaného výkonnostního růstu.

Středopolař Martin Kučera ve svých sedmnácti letech má za sebou mezinárodní zkušenosti ve výběrech šestnáctiletých i sedmnáctiletých reprezentací České republiky. V kategorii U-16 odehrál dvanáct a v o rok starší kategorii U-17 dokonce čtrnáct utkání. V dosavadních šestadvaceti reprezentačních stratech dal jeden gól. Povedlo se mu to v letošním březnu v přátelském střetnutí proti Švédsku. Přestože je ještě v dorosteneckém věku, tak již byl přeřazený do kádru třetiligové juniorky s perspektivou, že záhy vyzraje pro prvoligové áčko. S fotbalem sice začal v Neratovicích, ovšem od třinácti let kope za FK Mladou Boleslav. Měl již podepsanou smlouvu s platností do příštího roku, ale v letošním červenci kontrakt prodloužil o další tři roky, ve kterých by měl prokázat, zda má prvoligovou perspektivu.

Fanshop banner