Bořil hrál za dorosteneckou reprezentaci na mezinárodním turnaji v Maďarsku
Klub

Bořil hrál za dorosteneckou reprezentaci na mezinárodním turnaji v Maďarsku

Redakce

Česká reprezentace sedmnáctiletých fotbalistů (U-17) se v termínu od 31. července do 4. srpna zúčastnila mezinárodního turnaje v Maďarsku. Osmnáctičlenný kádr zkušeného trenéra Josefa Pešice tvořili mladíci z jedenácti českých klubů. Nejvíce zastoupení měla Sparta Praha pěti hráči. Z Mladé Boleslavi byl v nominaci jen šestnáctiletý Jan Bořil. V konkurenci osmi dorosteneckých reprezentací (Chorvatsko, Izrael, Slovensko, Polsko, Srbsko Rumunsko, Maďarsko, Česko) skončil český tým pátý.

Pešiceho svěřencům se nepovedl vstup do turnaje. Prohráli se Srby 1:3. "Naprosto zasloužená porážka, soupeř byl důraznější, rychlejší i fotbalovější. Zatímco naši hráči se málo pohybovali a nedokázali si kloudně přihrát," smutnil Pešice na oficiálním webu ČMFS. Spokojenější byl po dalších dvou zápasech, které jeho družstvo vyhrálo. Češi nejprve porazili Rumuny 2:1 a potom domácí Maďary 1:0. Ve všech třech střetnutích odehrál boleslavský Jan Bořil vždy celých osmdesát minut.
Nominace do české U-17 pro Bořila nebyla reprezentační premiéra. Tu si odbyl již na jaře ve výběru šestnáctiletých, za které v dubnu odehrál tři utkání. Nyní k nim přidal další tři za sedmnáctiletou reprezentaci.
V širší nominaci U-17 ještě z mladoboleslavských dorostenců jsou Michal Rýdl a Jiří Zábraha, kteří však v době maďarského turnaje zůstali doma jako náhradníci. Oba již také mají reprezentační zkušenosti z utkání v kategorii U-16. Michal Rýdl hrál již na podzim 2006 dvakrát a v únoru 2007 potřetí za šestnáctiletou reprezentaci. Jiří Zábraha za šestnáctiletou reprezentaci nastoupil na jaře 2007 ve třech utkáních.

Statistika Česka na maďarském turnaji:

ČR“17“ – Srbsko“17“ 1:3 (0:1)
Sestava ČR“17“: Kulovaný - Ondráček, Rendla, Matas, Mareš (52. Šťourač) - Kučera, Hrubý (41. Folprecht), Kolařík (66. Farmačka), Pícha (41. Smetana) - Bořil, Putz (61. Vašíček). Gól ČR“17“: 62. Šťourač.

ČR“17“ – Rumunsko“17“ 2:1 (1:0)
Sestava ČR“17“: Holý - Balažovič, Matas, Kolařík, Smetana - Kučera (66. Mareš), Putz, Folprecht (78. Ondráček), Bořil - Štourač (80. Hrubý), Vašíček (79. Pícha). Góly ČR“17“: 25. Vašíček, 64. Štourač.

ČR“17“ – Maďarsko “17“ 1:0 (0:0)
Sestava ČR“17“: Holý - Hrubý, Matas (41. Rendla), Kolařík, Smetana - Kučera (66. Balažovič), Putz, Folprecht, Bořil - Štourač (75. Pícha), Vašíček (50. Mareš). Gól: 75. Mareš.

Fanshop banner