Boleslavská pevnost padla po 280 dnech
Klub

Boleslavská pevnost padla po 280 dnech

Redakce

Více než devět měsíců drželi boleslavští fotbalisté neporazitelnost na svém domácím hřišti. Přišli o ni na úvod nového mistrovského ročníku v historicky prvním střetnutí o prvoligové body s Viktorii Žižkov nejtěsnější prohrou 0:1. Pro Mladou Boleslav tím také skončila šňůra deseti neprohraných ligových utkání v řadě.

Předchozí ligový ročník završila Mladá Boleslav jasnou výhrou 4:0 nad Libercem, což bylo desáté ligové utkání bez prohry v nepřerušené řadě. Před tím Mladá Boleslav prohrála v pondělí 2. dubna 2007 na Spartě 1:4. Od tohoto nešťastného střetnutí už do konce jarní mistrovské sezóny neprohrála doma ani venku. Sedmkrát vyhrála (s Příbramí, ve Zlíně, s Teplicemi, v českých Budějovicích, s Brnem, s Ostravou a s Libercem) a třikrát na hřištích soupeřů remizovala (v Kladně, na pražském Strahově se Slavií a v Mostě).

Na domácím hřišti Mladá Boleslav neprohrála osm mistrovských utkání v řadě. Hořkost domácí prohry okusila v neděli 29. října 2006 se Slavií Praha (1:3). Potom postupně doma porazila na podzim 2006 Most (2:1) a remizovala se Slováckem (2:2), na jaře 2007 přehrála Jablonec (2:0), Příbram (2:1), Teplice (2:0), Brno (2:0), Ostravu (2:0) a Liberec (4:0). K zahajovacímu termínu nového ročníku Gambrinus ligy to bylo 280 dní bez porážky na domácím trávníku. Nedobytnost boleslavské fotbalové pevnosti ukončila v nedělním večeru 5. srpna 2007 Viktoria Žižkov, konkrétně její střelec francouzské národnosti Moughfire.

Fanshop banner