Dokonalá Grigova satisfakce
Klub

Dokonalá Grigova satisfakce

Redakce

Po ligové premiéře FK Mladá Boleslav – FK Viktoria Žižkov 0:1 vypadal čerstvý žižkovský kouč Stanislav Griga mnohonásobně spokojenější, než když v loňském podzimu přišel mezi novináře v roli pokořeného sparťanského trenéra. Hořkost fotbalového řemesla naopak do dna vypil boleslavský Luděk Zajíc. První mistrovské utkání před domácím publikem pro něho skončilo bolestně.

„Spokojený být nemůžu s výsledkem ani s hrou,“ utrousil na úvod svého vystoupení Zajíc. Proč jeho tým prohrál? „V první půli jsme neproměnili šance a nedařilo se nám dostat soupeře pod tlak, ten jsme si vytvářeli jenom epizodicky. Ve druhém poločase se nedařilo hráčům na některých postech.“ Na kterých? „Veřejně to konkretizovat nebudu.“

Novináři si všimli, že boleslavské mužstvo se v ligovém utkání trápilo se zakončením akcí podobně jako ve většině letních přípravných zápasech. „V koncovce hráčům chyběl klid. Někdy to je prostě tak, že když se moc chce, tak může dojít ke křeči,“ poznamenal Zajíc.

Žižkovský Stanislav Griga nedával najevo výrazem tváře spokojenost, ale spokojený evidentně byl. „Dnešní utkání se mi hodnotí lehko, určitě lépe než před necelým rokem, kdy jsem tu seděl po sparťanské prohře,“ přiznal Griga, že si poslední působení na boleslavském trávníku moc dobře pamatoval. Nad čerstvým žižkovským výkonem nešetřil slovy chvály. „Nebyli jsme bázliví a dokázali vytvářet nebezpečné situace i brankové příležitosti a samozřejmě jsem spokojený s výsledkem a s tím, že jsme střetnutí odehráli vzadu na nulu. Jinak to bylo vyrovnané utkání.“ To bylo, ale se smutným koncem pro Mladou Boleslav.

Fanshop banner