Boleslav ztratila všechny body s Žižkovem
Klub

Boleslav ztratila všechny body s Žižkovem

Redakce

Nový ligový ročník začala Mladá Boleslav nepovedeně prohrou s nováčkem Viktorii Žižkov. Utkánízahájila Mladá Boleslav bez stopera Kopice, který pykal za čtyři žluté karty ze závěru předchozí sezóny, a s mladou útočnou dvojicí Kysela - Táborský. Na lavičce zůstal zkušený útočník Holub a po operaci třísel se doléčující Poláček. Oba se na hřišti objevili ve druhém poločase, když se mužstvu nedařilo prolomit soustředěnou žižkovskou defenzívu. Jediný gól utkání, pohříchu do boleslavské branky, padl v 87. minutě z kopačky žižkovského náhradníka Moughfira.

Boleslavští na hřiště vlétli s vervou a v úvodní desetiminutovce zle zatápěli žižkovské obraně. Už ve 2. minutě založil krásnou akci Matějovský, Brunclík posunul míč na Táborského a jeho centr hlavičkoval Voříšek do žižkovského beka, který svoji branku zachránil, aniž věděl jak. V následující minutě se uvolnil Táborský, ale Pařízek mu odvážným pádem střeleckou šanci zmařil. Žižkovští kontrovali Straceného trestňákem, ale dál než na Rajnochu hlavu míč nedostali.

Další náznak žižkovské šance v 15. minutě zarazil opět Rajnoch a v 17. minutě Rolko v poslední chvíli ukopl míč do rohu Švancarovi. To už po ošetření na hřišti kulhal pravý boleslavský bek Ševinský a záhy musel trenér Zajíc nuceně střídat.
Ve 24. minutě nabídl Rolko nepřesnou rozehrávkou Žižkovu příležitost vyrazit do ofenzívy, ale Švancarova střela skončila výhodou rohového kopu. Přičiněním dvou slepených rohových kopů se potom Žižkovští na chvíli nastěhovali před boleslavskou branku, ale přímo ji neohrozili.

Kolem 30. minuty se dvakrát v příhodné pozici ocitl Táborský. Poprvé hlavičkoval mimo branku, podruhé nastřelil břevno. Za pět minut po kombinaci Matějovského s Voříškem střílel těsně vedle pravé Pařízkovy tyčky Kysela.
Těsně před koncem poločasu, který rozhodčí natáhl o tři minuty, Miller vyběhnutím mimo šestnáctku zastavil sólo Kušníra a na druhé straně Táborského brejk zašmikli sudí kvůli ofsajdu.

Po změně stran si Žižkovští vynutili mírnou převahu, ale Novotného střely z trestňáku i ze hry Millera nijak mimořádně nezaměstnaly. Ve chvílích, kdy se boleslavský tým dostal k nátlakové hře, chyběl hráčům klid v koncovce, což po utkání rozčarovaně přiznal i trenér Zajíc.

V 61. minutě Kalina vystihl soupeřovu rozehrávku, poslal po pravé straně Kyselu a ten hledal před brankou Táborského, míč však skončil v rohu. Za pět minut se dostal Kalina ke střelbě na hranici šestnáctky, ale netrefil branku. V 80. minutě Hrdlička z trestného kopu těsně přestřelil hráčskou zeď i žižkovské břevno.
Utkání rozhodla situace v 87. minutě. Francouzský fotbalista s marockými kořeny, který v létě přišel do Viktorie Žižkov ze slovenské Sence a na hřišti byl teprve od 70. minuty, vystřelil ze dvaceti metrů do horního růžku boleslavské branky tak zdařile, že Miller byl v tu chvíli krátký - 0:1.

Po gólu nastala málo vídaná situace. Jeden z asistujících rozhodčích signalizoval zranění a dlouho se nehrálo, než došlo k jeho ošetření a následnému vystřídání. Praporku se ujal čtvrtý delegovaný sudí. Hlavní rozhodčí potom ukázal, že nastaví sedm minut.

Když naskočila poslední minuta kuriózního nastavení, podařilo se Boleslavským dopravit míč do soupeřovy sítě. Poláčkův oblouček z trestného kopu hlavičkoval Rajnoch, ale asistent mával postavení mimo hru. Vyrovnávací gól Mladé Boleslavi rozhodčí upřeli kvůli ofsajdu.

FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský (19. T.Sedláček), Rajnoch, Rolko, Hrdlička - Kalina, Matějovský, Voříšek, Brunclík (64. Poláček) - Kysela, Táborský (79. Holub). Připraveni ještě byli Pižanowski, Řezníček, Ordoš, Vaněček.

FK Viktoria Žižkov: Pařízek - Kučera, Labant, Besta, Šťastný - Kušnír, Procházka, Novotný (85. Bažík), Stracený (73. Kalod) - Bukač (70. Moughfire), Švancara. Připraveni ještě byli Bartalský, Jambor, Kropík, Pilař.

Gól: 87. Moughfire

ŽK: Hrdlička, Rolko - Kušnír, Švancara, Stracený, Šťastný, Moughfire

Rozhodčí: Makovička - Novák, Pokorný

Diváci: 4820

Fanshop banner